0 0
Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
ca 8.5 dl Vetemjöl special
6 g Jäst storlek av en enkrona ungefär
4 dl Kallt vatten
1 msk Honung Sirap eller socker funkar också
1.5 tsk Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Luftiga, lagom krispiga och goda nattjästa frallor. Degen förbereder du kvällen innan (ingen knådning behövs) och gräddar av frallorna på morgonen. Perfekt för dig som vill ha nybakat bröd på morgonen!

Steps

1
Done

Kvällen innan

I det har jag räknat 2 frallor per portion. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt sedan honung (alternativt sirap eller socker) och rör om igen. Tillsätt mjöl och salt - vänd ihop degen med en träslev. Den kommer vara kladdig och du ska bara vända ihop degen så att den går ihop. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa över natten (minst 8h) i rumstemperatur. Min deg jäste i ca 12h.

2
Done

På morgonen

Vänd ut degen på ett mjölat underlag. Degen kommer kännas kladdig och lös. Det ska den göra. Med mjöliga händer viker du in kanterna så att du får en rund degbulle med lite höjd. Täck degen med bakduk och låt jäsa i ca 30 min medan ugnen värms upp ordentligt. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).

3
Done

Klä en plåt med bakplåtspapper. Mjöla in dina händer och dela degen i 8 delar och placera bitarna på plåten. Placera en värmetålig plåt med lite vatten längst ner i ugnen (det går också bra att slänga in några isbitar). Grädda i ca 25-30 min tills frallorna blir gyllene. Öppna ugnen 2 gånger under gräddningstillfällen för att släppa ut lite ånga.

4
Done

Servera frallorna varma med smör och ost, eller valfritt pålägg!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
sticky tofu
previous
Crispy sticky tofu med asiatisk gurksallad och ris
filodegsrullar med köttfärs och salladslök
next
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök
sticky tofu
previous
Crispy sticky tofu med asiatisk gurksallad och ris
filodegsrullar med köttfärs och salladslök
next
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök

10 Comments Hide Comments

Snälla sluta med den här festen med att man kan välja antal portioner i bakrecept, helt hopplöst…4 portioner som är förvalt= 6 ge jäst….suck…

Härligt frasiga och precis den konsistens som jag vill ha på nybakta frallor. Jag la till rostade sesamfrön och rostade pumpakärnor i degen. Dock lämnar jag nog sesamfröna utanför nästa gång även fast det blev helt okej. Fick ut 13 st på en sats på 6 portioner och då var vissa något mindre än andra.

Add Your Comment