1 0
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Fyllning
500 g Köttfärs
3 st Salladslök
0.5 dl Persilja
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Smet att pensla filodegen med
2 st Ägg
1 dl Naturell yoghurt
0.75 dl Rapsolja
1 tsk Salt
1 tsk Bakpulver
Övrigt
500 g Filodeg
Sesamfrön att toppa med

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Filodegsrullar med köttfärs och salladslök

  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • Smet att pensla filodegen med

  • Övrigt

Directions

Share

Filodegsrullar med köttfärs och salladslök. Saftiga och krispiga filodegsrullar som även går att göra vegetariska genom att byta ut köttfärsen till vegofärs. Du kan också smaksätta färsen med andra kryddor. Servera rullarna med en god syrlig sallad till!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Fräs köttfärsen tillsammans med vitlök. När färsen fått färg - salta, peppra och tillsätt hackad salladslök och persilja.

2
Done

Vispa ihop alla ingredienser till smeten. Med den kommer du både bre filodegsbladen men också pensla de färdiga rullarn.

3
Done

Placera 2 filodegsblad på en ren köksbänk (dubbla blad). Pensla det översta bladet med ca 1-2 msk smet, lägg på ett till blad och repetera, på det fjärde bladet penslar du på smet och strör över 1/4 del av köttfärsen. Rulla ihop rullen genom att rulla in långsidan och placera den på plåten. Fortsätt så med 3 rullar till.

4
Done

Pensla rullarna med smeten så att de är oredentligt penslade. Strö över sesamfrön och grädda i ca 20 min. Låt svalna något och servera sedan med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
nattjästa frallor
previous
Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa
blomkålstacos
next
Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango
nattjästa frallor
previous
Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa
blomkålstacos
next
Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango

Add Your Comment