0 0
Koreansk nudelbowl  – Japchae från Keemchi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Nudlar
250 g Sötpotatisnudlar
2 msk Japansk soya
1 msk Sesamolja
1.5 msk Rapsolja
Tillbehör
300 g Skogschampinjoner
100 g Bladspenat
2 st Morötter
0.5 st Gurka
1 st Vitlöksklyftor
Tofu
2 msk Japansk soya
400 g Fast tofu
3 msk Majsstärkelse
2.5 msk Ljus sirap
Olja att steka i
Topping
Sriracha mayo
Sesamfrön

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Koreansk nudelbowl – Japchae från Keemchi

  • 45
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Nudlar

  • Tillbehör

  • Tofu

  • Topping

Steg

Dela

Koreansk nudelbowl – Japchae. Jag har återskapat en nudelrätt från restaurangen Keecmhi. Japchae är en nudelrätt som består at sötpotatisnudlar vilket gör den glutenfri. Den toppas med strimlar gurka, morot, stekt svamp och spenat. Som protein har jag tofu men på restaurangen kan man välja bland olika protein.

Steg

1
Färdig

Nudlarna

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Sila av och skölj med ljummet vatten. Blanda nudlarna med olja, sesamolja och japansk soja. Smaka av ifall de behövs mer. Vänd sedan ihop med lite sriracha majonnäs innan servering.

2
Färdig

Tofu

Torka och pressa ut vätska ur tofun genom att ställa något tungt på tofun och låta den stå i minst 30 min.
Tärna tofun och vänd ihop med soja. Vänd tärningarna i majstärkelse och låt stek sedan tills de är gyllene. Ringla över sirap medan du steker.

3
Färdig

Tillbehören

Skiva svampen tunt och stek krispigt med och japansk soja. Strimla och stek morot.
Stek även spenaten snabbt med vitlök. Salta lätt.
Strimla gurka,

Tärna laxen och marinera i lite soja, några droppar olja och sesamfrön.

4
Färdig

Servera

Fördela nudlar i botten av en skål. Topp med svamp, spenat, gurka, morot och tofu. Strö över sesamfrön och servera med lite extra japansk soja och srirachamajonnäs!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Risnudelsallad med räkor
Nästa
Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung
Föregående
Risnudelsallad med räkor
Nästa
Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung

Kommentera