0 0
Créme brulée – God och krämig med mycket vaniljsmak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
5 dl Vispgrädde
1 st Vaniljsstång
1.25 dl Strösocker
1 krm Vaniljpulver
5 st Äggulor
Topping
Strösocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Créme brulée – God och krämig med mycket vaniljsmak

  • 70
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Créme brulée – God och krämig med mycket vaniljsmak! Något jag gör för att få extra mycket vaniljsmak är att mixa sockret med vaniljstången. Storleken på dina formar avgör exakt hur länge du ska grädda dem. Men krämen ska ha stannat och vara lätt dallrig när den är klar. Du kan förbereda bruléen 2-3 dagar innan servering och bränna av dem precis innan.

Gällande bränningen så tycker jag att det funkar bäst med strösocker. Vinkla din form lätt och bränn långsamt till ytan är gyllene. Strö på ett till lager socker och bränn igen för en extra knäckig yta.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Börja med att dra ut innehållet ur vaniljstången och mixa med sockret - bara lätt så att det går ihop. Spara vaniljstången!

2
Färdig

Börja med vaniljgrädden

I en medelstor kastrull - vänd ner sockret, grädde, vaniljpulver och vaniljstängerna. Koka upp tills det börjar bubbla. Ta från värmen, sila av och häll över i en kanna låt svalna tills de inte längre är kokhet. Går fortare om de får svalna i kyl.

3
Färdig

Preppa formarna

Ta fram en större ugnsform och placera en våt handduk i botten så att formarna inte glider omkring. Placera ut dina formar. Sätt ugnen på 150 grader över och under värme.

4
Färdig

När vaniljgrädden svalnat

Separera äggvita och äggula (spara äggvitan till omelett eller maräng).
Vispa långsamt ner vaniljgrädden i äggulorna samtidigt som du rör om. Vipsa tills allt är i.
Fyll dina formar med hjälp av en soppslev. Fyll sedan ugnsformen med varmt vatten så att vattnet kommer lika högt upp som du har kräm i formarna. Grädda sedan i 30-50 minuter. Beror på storleken på dina formar. Har du platta tar det kanske 30 min, har du djupa formar tar det upp mot 50 min. Krämen ska ha stannat och vara lätt dallrig.

5
Färdig

Ta ut formarna ur ugnsformen med vatten och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan svalna helt och hållet i kylen - går bra att låta de vara i kylen upp till 2-3 dagar.

6
Färdig

Bränn av bruléen

Sprid ut 1 tsk strösocker över bruléen och bränn långsamt sockret samtidigt som du lutar lite på formen tills sockret är gyllene. Lägg på 1 tsk socker till och repetera.
Det är lite trixigt att få till bränningen direkt så det är helt okej om de första inte blir perfekta, de går att äta ändå!

Låt sockret stelna en stund och servera sedan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Smörbakad lax med vitvinsås, ugnsrostade jordärtskockor, sparrisbroccoli och rom
Nästa
Enkel nyårsdessert – Vispad mjölkchokladganache under chokladskål med kolasås och mangosorbet
Föregående
Smörbakad lax med vitvinsås, ugnsrostade jordärtskockor, sparrisbroccoli och rom
Nästa
Enkel nyårsdessert – Vispad mjölkchokladganache under chokladskål med kolasås och mangosorbet

Kommentera