0 0
Cupavci – kokosrutor med chokladglasyr

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Ägg
1.25 dl Rapsolja eller annan neutral olja
1.5 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
Glasyren
100 g Mörk choklad 55%
1.5 dl Mjölk
1.25 dl Strösocker
100 g Smör
Övrigt
4 dl Riven kokos

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Cupavci – kokosrutor med chokladglasyr

  • 55 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Glasyren

  • Övrigt

Directions

Share

Cupavci – kokosrutor doppade i chokladglasyr och kokos. En balkantolkning av kärleksmums. Väldigt goda och enkla att göra till många. Det går öven bra att byta ut den mörka chokladen mot vit istället.

Steps

1
Done

Kakan

Sätt ugnen på 180 grader och klä en form 30x20 cm med bakplåtspapper. Vill du ha högre rutor så välj en mindre form. T.ex 20x20. Då kanske gräddningstiden blir något längre.

Vispa upp äggvita och socker till ett fast vitt skum. Tillsätt sedan äggulab och oljan och vispa ihop.
Vänd sedan ner de torra ingredienserna med en slickepott. Vänd sist i mjölken och vänd ihop smeten så att den inte har några torra partier.

2
Done

Häll över kakan i formen och grädda i ca 15 min. Har du en mindre form kan gräddninsgtiden bli något lägre (20-25 min).

3
Done

Glasyren

Under tiden som kakan gräddas förbered glasyren. Smält smör och choklad i kastrull. Tillsätt sedan mjölk och socker. Vispa under uppvärmning tills de går ihop och allt smält ihop. Ställ åt sidan.

4
Done

Färdigställ kakan

Låt kakan svalna något och dela den sedan i lika stora rutor. Doppa alla sidor i glasyren och vänd sedan i kokos så hela rutor täcks. Repetera tills alla bitar är täckta. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grönsakssoppa med vermicelli
previous
Grönsakssoppa med vermicelli
Pastasallad med kronärtskocksröra
next
Pastasallad med kronärtskocksröra
Grönsakssoppa med vermicelli
previous
Grönsakssoppa med vermicelli
Pastasallad med kronärtskocksröra
next
Pastasallad med kronärtskocksröra

Add Your Comment