2 0
Saffranslängd med mandelmassa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Degen
1 g Saffran
50 g Jäst
150 g Rumstempererat smör rumstempererat
14-16 dl Vetemjöl special
1,5 dl Strösocker
4 dl Mjölk
1 st Ägg 1 till pensling och 1 i degen
2 dl Vispgrädde
Fyllning
50 g Rumstempererat smör
1 msk Mjölk
2 tsk Vaniljsocker
200 g Mandelmassa
Topping
Pärlsocker
Ägg att pensla e med
Sockerlag att pensla med

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saffranslängd med mandelmassa

  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Degen

  • Fyllning

  • Topping

Steg

Dela

Saftig saffranslängd med mandelmassa.  Saffranslängd är så otroligt gott och med mandelmassa i blir den extra saftig. Nybakad saffranslängd med ett glas julmust är verkligen svårslaget. Det här receptet blir 2 stora längder eller 3-4 mindre. Det går även bra att göra en längd av halva degen och saffransbullar av resten. Nedan hittar du recept på lussekatter och saffransbullar

Fler recept

Saftiga och goda lussekatter

Saffransbullar med mandelmassa

Steg

1
Färdig

Degen

Börja med att lösa jästen i mjölk och grädde, i en stor bunke (degvätskan ska vara kall). Häll sedan ner saffrant som du mortlar i med 1 tsk socker, socker och 1 ägg ner i smeten.

2
Färdig

Degen

Tillsätt lite mjöl åt gången. Rör med en slev tills det inte går mer. Börja då knåda för hand eller med köksassistent. När nästan allt mjöl är i så börja baka i smöret i bitar tillsammans med de sista vv mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila på köksbanken i några minuter medan du förbereder fyllningen.

3
Färdig

Fyllningen

Förbered fyllningen genom att vispa ihop 200g mandelmasssa med 50g smör och 2 tsk vaniljsocker + 1-2 msk mjölk. Smeten ska vara fast och bredbar.

4
Färdig

Gör längen

Dela degen i 2. Kavla sedan ut den till en rektangel på ett bakålåtspapper. Klipp 1-2 cm bred strimlor längst ut med långsidorna. Bre på fyllningen i mitten och vik in så att motsatt sida överlappar varandra. (se bild). Repetera sedan detta med den andra halvan av degen.

5
Färdig

Jäsning

Lägg över på en plåt och låt jäsa i ca 2h till 2,5h. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med ägg innan du gräddar och strö över pärlsocker.

6
Färdig

Grädda i ca 12-15 min i mitten av ugnen med över och undervärme. När längden är färdig - pensla den med sockerlag och låt svalna. Ät direkt eller frys in om du vill äta den vid ett senare tillfälle.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta med svampsås
Föregående
Krämig svamppasta
Matiga muffins med fetaost och soltorkade tomater
Nästa
Matiga muffins med soltorkade tomater och fetaost
Pasta med svampsås
Föregående
Krämig svamppasta
Matiga muffins med fetaost och soltorkade tomater
Nästa
Matiga muffins med soltorkade tomater och fetaost

Kommentera