0 0
Saftiga kycklingspett (shish taouk)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Marinad
2 dl Turkisk yoghurt
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Oregano
1 msk Tomatpure
3 st Vitlöksklyftor
1 tsk Spiskummin
0.5 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
Till spetten
600 g Kycklinglårfilé
2 st Paprika röd
2 st Rödlök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftiga kycklingspett (shish taouk)

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Marinad

  • Till spetten

Steg

Dela

Saftiga kycklingspett med paprika och rödlök. Kycklingen får ligga i en yoghurtmarinad i ett par timmar för att bli riktigt saftig. Till spetten kan du servera krispig potatis i ugn och en god röra!

Steg

1
Färdig

Marinera kyckligen.

Tärna kycklingen i bitar och salta lätt. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål, smaka av med salt och pep. Lägg över kyckligen i en fryspåse tillsammans med marinaden, stäng och gnugga in marinaden. Låt sedan marineras i minst 4h men du kan även förbereda kyckligen på morgonen eller kvällen innan.

2
Färdig

Trä kycklingen på spett tillsammans med paprika och rödlök. Ska du grill på grill så se till att blötlägga spetten om du använder träspett. Jag grillade på elgrill men annars du även steka på i panna eller i ugn.

3
Färdig

Servera spetten med potatis och någon god sås!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pepparkaksscones
Föregående
Pepparkaksscones
kebabsallad
Nästa
Kebabsallad
pepparkaksscones
Föregående
Pepparkaksscones
kebabsallad
Nästa
Kebabsallad

Kommentera