0 0
Saftiga kycklingspett (shish taouk)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinad
2 dl Turkisk yoghurt
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Oregano
1 msk Tomatpure
3 st Vitlöksklyftor
1 tsk Spiskummin
0.5 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
Till spetten
600 g Kycklinglårfilé
2 st Paprika röd
2 st Rödlök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftiga kycklingspett (shish taouk)

  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Marinad

  • Till spetten

Directions

Share

Saftiga kycklingspett med paprika och rödlök. Kycklingen får ligga i en yoghurtmarinad i ett par timmar för att bli riktigt saftig. Till spetten kan du servera krispig potatis i ugn och en god röra!

Steps

1
Done

Marinera kyckligen.

Tärna kycklingen i bitar och salta lätt. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål, smaka av med salt och pep. Lägg över kyckligen i en fryspåse tillsammans med marinaden, stäng och gnugga in marinaden. Låt sedan marineras i minst 4h men du kan även förbereda kyckligen på morgonen eller kvällen innan.

2
Done

Trä kycklingen på spett tillsammans med paprika och rödlök. Ska du grill på grill så se till att blötlägga spetten om du använder träspett. Jag grillade på elgrill men annars du även steka på i panna eller i ugn.

3
Done

Servera spetten med potatis och någon god sås!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pepparkaksscones
previous
Pepparkaksscones
kebabsallad
next
Kebabsallad
pepparkaksscones
previous
Pepparkaksscones
kebabsallad
next
Kebabsallad

Add Your Comment