1 0
Kisir – turkisk bulgursallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3.5 dl Bulgur okokt
1.5 dl Tomatpure
2 msk Ajvar
1 st Lök
1 tsk Chiliflakes
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Spiskummin
Salt
Peppar
Övrigt
1 st Citron
2 msk Olivolja
2 msk Granatäpplesirap
1 st Rödlök
1 st Paprika röd
3 dl Bladpersilja finhackad
1 st Granatäpple
Sallad

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kisir – turkisk bulgursallad

  • 35
  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

Kisir – turkisk bulgursallad. Supergod syrlig sallad som passar perfekt till sommarens picknickar och bufféer. Ät den som den är med citron och inlagda grönsaker eller servera till grillat.

Steps

1
Done

Bulgur

Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Ställ åt sidan och låt svalna medan du förbereder resten.
Finhacka lök och stek i olja. Vänd i ajvar och tomatpuré och fortsätt steka i ett par minuter till. Tillsätt mer olja ifall det behövs. Vänd i kryddorna. Salta och peppra. Blanda ihop med bulguren. Sprid ut i en skål och låt svalna i kylen en stund.

2
Done

Övrgt

Finhacka rödlök, paprika och persilja. Blanda ihop tillsammans med den svalnade bulguren och blanda i granatäpplesirap, olivolja och citron. Smaka av med salt och mer citron ifall du vill ha ännu mer kyla.

3
Done

Servera

Lägg upp på ett fat tillsammans med salladsblad och citronklyftor. Toppa med granatäpplekärnor.
Servera som de är eller valfritt tillbehör t ex grillat.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Citronrisoni med smörstekt sparris
previous
Citronrisoni med smörstekt sparris
Asiatisk gravad lax - med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja
next
Asiatisk gravad lax – med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja
Citronrisoni med smörstekt sparris
previous
Citronrisoni med smörstekt sparris
Asiatisk gravad lax - med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja
next
Asiatisk gravad lax – med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja

Add Your Comment