0 0
Citronrisoni med smörstekt sparris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
25 g Smör
2 st Vitlöksklyftor
1 st Citron
4.5 dl Risoni
5 dl Grönsaksbuljong
5 dl Grädde
Salt
Peppar
2 knippen Sparris
2 dl Finriven parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Citronrisoni med smörstekt sparris

  • 30
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Citronrisoni med smörstekt sparris – en snabblagad och krämig pastarätt som passar perfekt både till helgen eller till vardags. Servera med massa parmesan och något gott att dricka. När sparrisen inte är i säsong går det bra att variera med andra grönsaker.

Tänk på att risonin suger åt sig vätska när den får stå ett tag så det är en rätt man helst serverar direkt. Det går bra i matlåda om man värmer upp tillsammans med lite mjölk, men allra godast helt nylagad.

Steps

1
Done

Koka upp buljongen (1 tärning o 5 dl vatten). Smält smöret i en djup panna och vänd i vitlöken. Fräs på utan att löken tar färg. Riv ner citronskal från hela citronen och pressa i citron från en halv citron om du gör 4 portioner. Du kan smaka upp med mer citron i efterhand. Vänd i risonin och buljongen. Låt puttra på svag till medelvärme till buljongen börjat koka in. Tillsätt grädden och puttra tills risonin är kokt och såsen är krämig. Skulle risonin sugit i sig för mycket vätska kan du addera lite vatten eller mjölk.

2
Done

Skär av ändarna på sparrisen. Dela i mindre bitar och stek i smör.
Vänd i hälften av sparrisen i risonin tillsammans med parmensan. Smaka upp med salt och peppar.

3
Done

Servera

Servera risonin med parmesan och mer sparris på toppen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fudge brownie - segmjuka brownies med mjölkchokladganache
previous
Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache
Kisir - turkisk bulgursallad
next
Kisir – turkisk bulgursallad
Fudge brownie - segmjuka brownies med mjölkchokladganache
previous
Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache
Kisir - turkisk bulgursallad
next
Kisir – turkisk bulgursallad

Add Your Comment