• Home
  • Buffémat
  • Pavlova med limemarinerade jordgubbar, vaniljgrädde och vit choklad
0 0
Pavlova med limemarinerade jordgubbar, vaniljgrädde och vit choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marängbotten
4 st Äggvita
1 dl Strösocker
1.75 dl Florsocker
Limemarineade jordgubbar
250 g Jordgubbar
1 st Lime
1.5 msk Florsocker
Vaniljgrädde
3 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
1 msk Grekisk yoghurt
Övrigt topping
150 g Vit choklad
250 g Jordgubbar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pavlova med limemarinerade jordgubbar, vaniljgrädde och vit choklad

  • 150
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Marängbotten

  • Limemarineade jordgubbar

  • Vaniljgrädde

  • Övrigt topping

Directions

Share

Pavlova med limemarinerade jordgubbar, vaniljgrädde och vit choklad. En otrolig dessert som du kan servera portionsvis eller göra en större marängbotten. Alla komponenter går att förbereda men monterna gärna precis innan servering. Marängbotten suger annars åt sig av de toppingen.

 

Att tänka på när man gör maräng

  • Använd alltid en ren skål, gärna i metall. I plastskålar kan fett fastna i fåror vilket gör det svårare för marängen att vispas upp. Du kan också dra en citronskiva i skålen innan du vispar.
  • Vispa upp äggvitorna ordentligt innan du börjar ha i sockret.
  • Vänd inte i allt socker direkt. Sockret behöver tillsättas långsamt för att marängen inte ska bli kristalliserad.
  • I det här receptet byter jag ut en del av strösockret mot florsocker för att minska risken för sockerkristaller.
  • Torka/grädda marängen på låg värme länge för att få fina och matta märngern

Steps

1
Done

Marängen

Vispa upp äggvitorna i ren bunke tills de blir ett fast skum. Vänd i lite strösocker åt gången, ca 0.20-25 dl åt gången. Vispa i 2-3 minuter mellan varje omgång. När allt strösocker är i vispa i 5 minuter till eller tills du inte känner några sockerkristaller.
Sikta ner florsockret och vänd försiktig in med en slickepott tills det är ihopblandat.

2
Done

Sätt ugnen på 150 grader och sänk till 100 grader så fort du stoppar in marängen.
Spritsa eller bre ut ut 6 små marängbottnar eller 1 stor.
Låt torka inne i ugnen i 1.5-2h. Stäng sedan av värmen och låt marängerna svalna i ugnen i ca 1h.
Förvara sedan torrt och svalt fram till servering.

3
Done

Marinera jordgubbar

Dela jordgubbarna i skivor eller kvartar. Blanda jordgubbarna med saften och skalet från limen och florsocker.
Låt marineras i 2-3h i kylen.

4
Done

Vaniljgrädde

Vispa upp grädden med vaniljsockret. Vänd sedan i grekisk yoghurt. Yoghurten ger grädden en friskhet.
Du kan smaka av med mer yoghurt eller vaniljsocker, men tänk på att marängen är rätt söt.

5
Done

Övrigt till servering

Precis innan servering - smält den vita chokladen i en liten skål eller kanna. Skiva ellert kvarta jordgubbarna.

6
Done

Servering

Toppa botten/bottnarna med vaniljgrädden. Toppa med marinerade jordgubbar, färska jordgubbar och slutligen ringlad smält vit choklad. Garnera eventuellt med en kvist citronmellis. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjord risifrutti
previous
Hemmagjord risifrutti
Kinesisk chilikyckling med ris
next
Kinesisk chilikyckling med ris
hemmagjord risifrutti
previous
Hemmagjord risifrutti
Kinesisk chilikyckling med ris
next
Kinesisk chilikyckling med ris

Add Your Comment