Ingredients
-
Chokladkaka
-
Att smälta ihop
-
400 g Mörk choklad 55%
-
2 dl Kakao
-
4 dl Mjölk
-
Blanda i en skål
-
7 dl Vetemjöl
-
5 dl Strösocker
-
2 tsk Vaniljsocker
-
2 tsk Bakpulver
-
Blöta ingredienser
-
5 st Ägg
-
3 dl Naturell yoghurt
-
1 dl Neutral olja
-
1 dl Mjölk
-
Glasyr
-
350 g Mörk choklad 55%
-
150 g Smör
-
2 dl Mjölk
-
4 dl Florsocker
-
0.5 dl Kakao
Directions
Chokladkaka i långpanna med glasyr. En smarrig och saftig chokladkaka som är perfekt när du behöver baka till många. Du kan också halvera receptet om du ska göra en Mindre sats. Toppa gärna med strössel för att göra det extra färgglatt!
Steps
1
Done
|
Kakan - smält ihopHacka chokladen och blanda med kakao. Koka upp mjölken och häll den över chokladen. Låt stå en kort stund och blanda sedan ihop till chokladen smälter. |
2
Done
|
Blanda torra ingredienserBlanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. |
3
Done
|
Vänd ner blöta ingredienserVispa ner ägg, yoghurt, mjölk och olja i den smälta chokladen. Vänd sist ner de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet. |
4
Done
|
Grädda kakanHäll över smeten i en form 30x40 som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i på 175 grader mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, håll koll mot slutet och känn med sticka för att se om den är gräddad. |
5
Done
|
GlasyrenSmält choklad och smör på låg värme i en kastrull. |
6
Done
|
Gör hål i kakan med en sushipinne eller något annat smalt. Täck hela kakan med glasyr. |