• Hem
  • Balkanmat
  • Enkel vardagsrätt – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor
0 0
Enkel vardagsrätt – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500 g Fast potatis
1.5 dl Ris okokt
300 g Valfri färs
2 st Morötter
1 st Lök
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Cayennepeppar eller efter smak
1 tsk Lökpulver
2 msk Paprikapulver
Örtsalt gärna Vegeta
Peppar
Rapsolja
Salt
Tillbehör
4 st Paprika röd
200 g Fetaost

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkel vardagsrätt – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor

  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Enkel vardagsrätt som dessutom är väldigt god – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor. En rätt inspirerad av rätten punjene paprike från balkan som är färsfyllda paprikor som bakas i ugn. Det är själva fyllningen som jag stekt på extra och bakat paprikorna för sig. Det går mycket snabbare att tillaga och gör sig perfekt i matlådan..

Serverar med fetaost till men går lika bra med yoghurt eller creme fraiche!

PRODUKTTIPS: Hard Face Wokpanna 4,5 L från Fiskars - Se här (Adlink)

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Koka riset och låt det svala, detta kan du göra långt innan och ställa i kylen.

2
Färdig

Rosta paprikorna

Sätt ugnen på 200 grader. Olja in och salta paprikorna och lägg i plåt. Täck plåten med folie och ugnsrosta paprikorna i 30-40 minuter (känns så att de är mjuka). Ta ut och låt paprikorna ligga kvar i plåten med foliet över så att de mjuknar.

3
Färdig

Medan paprikorna rostas så gör du själva potatisfärsen

Skala och riv potatis, morot och hacka lök så har du allt redo.

Börja med att steka färsen tills den får ordentligt med yta. Salta och ställ åt sidan. Stek sedan den rivna potatisen med örtsalt till den är genomstekt och fått lite yta. Ställ även den åt sidan.
Stek sedan löken mjuk och tillsätt morot och vitlök. Stek tills moroten mjuknat och tillsätt då färs, potatis och blanda ihop. Vänd i de kokta riset. Blanda. Tillsätt paprikapulver, lökpulver och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.

4
Färdig

Servera

Servera med fetaost (alternativt yoghurt och eller creme fraiche) och de ugnsrostade paprikorna!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta med spenatpesto
Föregående
Pasta med spenatpesto
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad
Nästa
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad
Pasta med spenatpesto
Föregående
Pasta med spenatpesto
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad
Nästa
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad

Kommentera