0 0
Kycklingwok med hoisinsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
500 g Kycklinglårfilé
2 msk Majsstärkelse
2 st Vitlöksklyftor
Salt
Sås
6 msk Hoisinsås
2 msk Japansk soya
1 msk Kinesisk soya
1 tsk Sesamolja valfritt
0.75 dl Kallt vatten
Grönsaker
300 g Broccoli
1 st Paprika röd
2 st Morötter medelstora
Övrigt
250 g Äggnudlar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kycklingwok med hoisinsås

  • 35
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kyckling

  • Sås

  • Grönsaker

  • Övrigt

Steg

Dela

Kycklingwok med hoisinsås. Enkelt och väldigt gott! Hoisin är en sås som är gjort på sojabönspasta. Det finns olika märken och varianter, och dessa skiljer sig åt. I det här receptet har jag använt hoisinsås från Lee kum kee. Den går lättast att hitta på asiatiska livsmedelbutiker. Blue Dragon har också en hoisinsås – den innehåller mindre sojabönspasta och skiljer sig därför från Lee kum kees sås. Av den anledningen kan du få olika resultat beroende på vilken sås du köper.

 

Du kan variera grönsakerna och även göra den här woken med tofu eller quorn.

Steg

1
Färdig

Såsen

Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål och ställ åt sidan.

2
Färdig

Kycklingen

Dela kycklingen. Salta och blanda ihop med majstärkelse. Stek kycklingen tillsammans med vitlök i olja tills den fått fin färg. Ställ åt sidan.

3
Färdig

Woken

Strimla och dela alla grönsaker. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Woka morot och paprika. Tillsätt sedan broccoli och kycklingen. Woka ihop i 2-3 minuter och tillsätt sedan nudlar och sås.
Rör ihop och woka i ytterligare 2 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer japansk soja.

4
Färdig

Servera

Servera woken!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lasagne med purjolök och bacon
Föregående
Lasagne med purjolök och bacon
Saftiga kanelbullar
Nästa
Saftiga kanelbullar
Lasagne med purjolök och bacon
Föregående
Lasagne med purjolök och bacon
Saftiga kanelbullar
Nästa
Saftiga kanelbullar

Kommentera