0 0
Saftiga kanelbullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Degen
4 dl Kall mjölk
2 dl Grädde
50 g Jäst
1.75 dl Strösocker
2 msk Kardemumma kärnor
14 dl Vetemjöl eller lite mer
175 g Rumstempererat smör
2 nypor Salt
Kanelfyllning
200 g Rumstempererat smör
3 msk Kanel
1.5 dl Farinsocker
1.5 dl Strösocker
Sockerlag
1 dl Vatten
1 dl Strösocker
Övrigt
Pärlsocker
Ägg

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftiga kanelbullar

  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Degen

  • Kanelfyllning

  • Sockerlag

  • Övrigt

Directions

Share

Saftiga och goda kanelbullar utan skarv. Dessa bullar vart de godaste jag bakat någonsin. Mjuka och goda.  Jag delade dem som vanliga snäckor och för att inte få en skarv så får man kavla ut den yttersta långsidan innan man rullar ihop bullarna.

 

Receptet ger ca 25-35 bullar beroende på storlek.

 

Tips för goda och fina kanalbullar

  • Använd tråd när du delar bullarna (om du gör snäckor)
  • Använd rumstempererat smör för att få extra saftiga bullar
  • Låt bullarna endast jäsa 1 gång – fast en längre jäsning så avbryter vi inte jäsningen.
  • Pensla bullarna med sockerlag när de är färdiga för att kapsla in fukten.

Steps

1
Done

Degen

Börja med att lösa upp jästen i mjölk och grädde. Degvätskan ska vara kall. Tillsätt sedan socker och mortlade kardemummakärnor. Tillsätt hälften av mjölet och börja arbeta degen. Tillsätt resten av mjölet några deciliter åt gången tillsammans med saltet. När du har några deciliter kvar så tillsätt smöret. Jag har skrivit 14 dl mjöl men ibland behövs mindre och ibland lite mer. När degen gått ihop börja arbeta den. Tillsätt mer mjöl ifall det behövs men undvik att tillsätta för mycket. Jag arbetade min deg i maskin i ca 15-20 min, förhand blir det längre. Du ska kunna stretcha ut degen tunt utan att den spricker.

2
Done

Fyllningen

Blanda ihop alla ingredienser till en bredbar smet.

3
Done

Gör bullarna

Kavla ut degen (hela direkt eller om du kör halva degen) till en 1 cm tjock rektangel. Kavla ut en långsidan av rekangeln lite tunnare. Bre på fyllningen men inte hela vägen ut på den tunna långsidan. Rulla försiktigt ihop degen och vik in den tunna långsidan. Dra och rulla rullen lite försiktigt för att gömma undan kanten.
Dela ca 1.5 cm tjocka bullar med hjälp av en tråd (eller kniv). Placera bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper eller i bullformar. Tänk med kökshandduk och låt jäsa i 2-2.5h timme.

4
Done

Innan gräddning

Vispa upp ägg med några droppar vatten. Pensla bullarna innan de ska gräddas och toppa med massa pärlsocker.
Grädda bullarna på 225 grader i ca 8-10 minuter. När bullarna har en innertemperatur på 98 grader är bullarna klara.

5
Done

Pensla med sockerlag

Koka upp socker och vatten.
Pensla bullarna med sockerlagen så fort de är klara.

6
Done

Njut av goda bullar

Njut av bullarna medan de är färska och frys in de du inte kommer äta upp så kan du ta fram när du är sugen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kycklingwok med hoisinsås
previous
Kycklingwok med hoisinsås
Kycklingtacos - pulled chicken med smörstekt majs och avokadokräm
next
Kycklingtacos – pulled chicken med barbequesås, smörstekt majs och avokadokräm
Kycklingwok med hoisinsås
previous
Kycklingwok med hoisinsås
Kycklingtacos - pulled chicken med smörstekt majs och avokadokräm
next
Kycklingtacos – pulled chicken med barbequesås, smörstekt majs och avokadokräm

Add Your Comment