0 0
Rostad potatissallad med dill och gräslök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
900 g Delikatesspotatis liten potatis
25 g Smör
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Vinägrett
1 knippe Dill
3 msk Olivolja
1 msk Rapsolja
1 knippe Gräslök
2 tsk Äppelcidervinäger
1 st Vitlöksklyftor
Flingsalt
Serveringsförslag
Rökt lax
2 dl Créme Fraiche
1 knippe Gräslök
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Rostad potatissallad med dill och gräslök

  • 40
  • Serves 4
  • Easy
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Vinägrett

  • Serveringsförslag

Directions

Share

Rostad potatissallad med dill och gräslök. Smarrigt och passar perfekt att servera till fisk, kött eller valfritt grillat. Går smidigt att göra och smakar gott ljummet. Servera gärna med rökt lax och en god gräslössås!

Steps

1
Done

Rosta potatisen

Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret och blanda med vitlök och salt. Dela potatisen och blanda med vitlökssmöret.
Placera potatisen på en plåt med den skurna sidan nedåt och rosta i mitten av ugnen i 30 min. Blanda under tiden vinägretten.

2
Done

Vinägrett

Blanda finhackad gräslök, dill, vitlök, rapsolja, olivolja, vinäger och salt.

3
Done

Blanda

Blanda ihop vinägern med den rostade potatisen. Toppa med mer salt och servera till valfritt protein!

4
Done

Serveringsförslag

Servera gärna med rökt lax eller gravad lax! Släng ihop en sås med creme fraiche och gräslök som du bara smakar upp med salt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fisknuggets med citronsås och ris
previous
Fisknuggets med citronsås och ris
Hallontårta
next
Hallontårta
Fisknuggets med citronsås och ris
previous
Fisknuggets med citronsås och ris
Hallontårta
next
Hallontårta

Add Your Comment