0 0
Rostad potatissallad med dill och gräslök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
900 g Delikatesspotatis liten potatis
25 g Smör
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Vinägrett
1 knippe Dill
3 msk Olivolja
1 msk Rapsolja
1 knippe Gräslök
2 tsk Äppelcidervinäger
1 st Vitlöksklyftor
Flingsalt
Serveringsförslag
Rökt lax
2 dl Créme Fraiche
1 knippe Gräslök
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rostad potatissallad med dill och gräslök

  • 40
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Vinägrett

  • Serveringsförslag

Steg

Dela

Rostad potatissallad med dill och gräslök. Smarrigt och passar perfekt att servera till fisk, kött eller valfritt grillat. Går smidigt att göra och smakar gott ljummet. Servera gärna med rökt lax och en god gräslössås!

Steg

1
Färdig

Rosta potatisen

Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret och blanda med vitlök och salt. Dela potatisen och blanda med vitlökssmöret.
Placera potatisen på en plåt med den skurna sidan nedåt och rosta i mitten av ugnen i 30 min. Blanda under tiden vinägretten.

2
Färdig

Vinägrett

Blanda finhackad gräslök, dill, vitlök, rapsolja, olivolja, vinäger och salt.

3
Färdig

Blanda

Blanda ihop vinägern med den rostade potatisen. Toppa med mer salt och servera till valfritt protein!

4
Färdig

Serveringsförslag

Servera gärna med rökt lax eller gravad lax! Släng ihop en sås med creme fraiche och gräslök som du bara smakar upp med salt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fisknuggets med citronsås och ris
Föregående
Fisknuggets med citronsås och ris
Hallontårta
Nästa
Hallontårta
Fisknuggets med citronsås och ris
Föregående
Fisknuggets med citronsås och ris
Hallontårta
Nästa
Hallontårta

Kommentera