0 0
Fisknuggets med citronsås och ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Fisk
400 g Torskfile
3 dl Panko
1 st Ägg
2 dl Majsstärkelse
Salt
Neutral olja att steka i
Citronsås
1 st Citron
20 g Smör
3 dl Vispgrädde
1 dl Créme Fraiche
0.5 tärning Fiskbuljong
Salt
Peppar
Övrigt
Ris
Ärtor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fisknuggets med citronsås och ris

  • 35
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Fisk

  • Citronsås

  • Övrigt

Steg

Dela

Fisknuggets med citronsås och ris. Enkla fisknuggets gjorda på torsk. Perfekta att servera med antingen ris eller potatis. Går även utmärkt att äta som en fisktaco också!

Steg

1
Färdig

Fisknuggets

Tina och torka av fisken om den är varit fryst. Salta och låt dra en stund på hushållspapper innan panering. Tärna sedan fisken. Häll upp panko, ägg och majstärkelse i 3 olika skålar. Salta äggvispet och majstärkelsen.
Doppa fisken först i majstärkelse, sen i ägg och sist i panko. Fortsätt så tills alla bitar är panerade. Stek sedan på hög värme tills de är gyllene. Viktigt att du inte steker för länge så att fisken blir överstekt, smaka av så har du koll.

2
Färdig

Såsen

Bryn smöret. Tillsätt grädde och creme fraiche. Smula ner fiskbuljongen, riv ner skal från hela citronen och lite citronsaft. Tillsätt lite och smaka upp med mer. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och mer syra.

3
Färdig

Tillbehören

Koka ärtor och ris.

4
Färdig

Servera

Servera fisknuggetsen med citronsåsen, ris och ärtor.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig tonfisksallad med risoni
Föregående
Krämig tonfisksallad med risoni
Rostad potatissallad med dill och gräslök
Nästa
Rostad potatissallad med dill och gräslök
Krämig tonfisksallad med risoni
Föregående
Krämig tonfisksallad med risoni
Rostad potatissallad med dill och gräslök
Nästa
Rostad potatissallad med dill och gräslök

Kommentera