0 0
Asiatisk räksallad med glasnudlar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Glasnudellsallad
200 g Glasnudlar
2 st Morötter
150 g Rödkål
1 st Paprika röd
0.5 st Gurka
Nuoc chamsås
2 st Lime
2 msk Rapsolja
1 dl Vatten
2 st Vitlöksklyftor
1 st Chili
2 msk Lönnsirap går även bra med honung
Salt
Övrigt
500 g Räkor med skal
2 st Vitlöksklyftor
0.5 st Chili
2 dl Jordnötter
5 st Salladslök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Asiatisk räksallad med glasnudlar

  • 45 min
  • Portioner 3
  • Lätt

Ingredienser

  • Glasnudellsallad

  • Nuoc chamsås

  • Övrigt

Steg

Dela
Annons:

Asiatisk räksallad med glasnudlar. Chili- och vitlöksmarinerade räkor med krispiga grönsaker, glasnudlar och en vegansk nuoc cham sås. Otroligt fräsch och gott! Denna rätt passar perfekt att variera med annat protein så som kyckling, tofu mm.

Steg

1
Färdig

Börja med dressingen

Finhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, lönnsirap (går bra med annat sötning), olja och några nypor flingsalt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt. Det ska smaka mycket. Ställ åt sidan.

2
Färdig

Räkorna

Skala räkorna. Hacka chili och vitlök. Marinera räkorna i chili, vitlök och några msk av vinägretten. Ställ åt sidan.

3
Färdig

Glasnudlarna + grönsakerna

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt sedan ligga i kallt vatten.
Strimla alla grönsaker.

4
Färdig

Servera

Sila av glasnudlarna ordentligt. Klipp dem lite med en sax. Blanda med grönsakerna med såsen. Toppa med räkorna, jordnötterna, salladslök och lite chili för mer hetta.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Marängtårta med hallon och blåbär
Föregående
Marängtårta med hallon och blåbär
Vispat brynt smör
Nästa
Vispat brynt smör
Marängtårta med hallon och blåbär
Föregående
Marängtårta med hallon och blåbär
Vispat brynt smör
Nästa
Vispat brynt smör

Kommentera