0 0
Pepparkaksgranola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

8 dl Havregryn
4 dl Rågflingor eller ersätt med mer havregryn
1 dl Pumpafrön
1 dl Solrosfrön
0.5 dl Sesamfrön
2 dl Hasselnötter
1.5 dl Vatten
0.75 dl Honung
1 tsk Kanel
2.5 tsk Pepparkakskrydda
0.75 dl Rapsolja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pepparkaksgranola

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Krispig pepparkaksgranola som passar perfekt under juletider. Vill du göra det extra gott så testa att äta granola med saffranssirap med apelsin. Toppa sedan med russin och kanske lite lingon så får du en riktigt julig frukost.

Steps

1
Done

Värm ugnen till 150 grader och klä 2 plåtar med bakplåtspapper.

2
Done

Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke (förutom kryddorna). Värm vattnet i en kastrull med rapsolja och honung eller lönnsirap, blanda i kyrddorna. Häll ner i bunken och krama in vätskan väl i blandningen.

3
Done

Sprid ut på blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt. Rosta i ugnen i ca 30 -35 minuter, och rör om då och då. Låt svalna och lägg in i burkar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chokladkola
previous
Supergod chokladkola
köttfärslimpa med potatis
next
Saftig köttfärslimpa med brunsås, kokt potatis, ärtor och svartfinbärsgelé
chokladkola
previous
Supergod chokladkola
köttfärslimpa med potatis
next
Saftig köttfärslimpa med brunsås, kokt potatis, ärtor och svartfinbärsgelé

4 Comments Hide Comments

Hejsan!
Det ska vara 0,75 dl honung men du kan ersätta det med lönnsirap istället. Så antingen 0.75 dl honung eller 0.75 dl lönnsirp. //Emilia

Add Your Comment