0 0
Saffranssirap med apelsin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

2 st Apelsin
2 dl Strösocker
1 dl Vatten
0.5 g Saffran

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saffranssirap med apelsin

  • 20
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Saffranssirap med apelsin som är god att ringla på yoghurt eller på pannkakor. Sirapen håller sig i skafferiet i några veckor om du förvarar den i en stängd burk. Receptet ger ca 2 dl sirap och konsistensen är likt lönnsirap, vill du ha den tjockare så koka längre.

Steg

1
Färdig

Blanda rivet skal från 1 apelsin och saften från 2 (ca 1,5 dl saft), vatten, saffran och socker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 15-20 min tills sirapen tjocknar något. Ju längre du kokar desto tjockare blir den. Efter 15-20 är den rätt lös, ungefär som lönnsirap men jag föredrar det så. Koka ner lite mer för en trögare sirap.

2
Färdig

Låt svalna i kastrullen och häll sedan över i en burk, förvara sedan i skafferiet.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
snabb vegetarisk ramensoppa
Föregående
Snabb vegetarisk ramensoppa
chokladkola
Nästa
Supergod chokladkola
snabb vegetarisk ramensoppa
Föregående
Snabb vegetarisk ramensoppa
chokladkola
Nästa
Supergod chokladkola

Kommentera