Ingredients
- 150 g Sashimi lax
- 3 dl Fryst mango
- 2 dl Sojabönor
-
Rödkålen
- 100 g Rödkål
- 1 dl Créme Fraiche
- 2 msk Majonnäs
- Salt
- Chiliflakes
-
Sweet chilimajonnäs
- 1.5 dl Majonnäs
- 0.75 dl Sweet chili sås
- 1 msk Sriracha
-
Sushiris
- 2 dl Sushiris
- 0.5 dl Sushivinäger
-
Övrig topping
- Svarta sesamfrön
- Rostad lök
Directions
Enkel och god poké bowl med lax, rödkål, mango, soyabönor och en majonnäs med sweet chili och sriracha. Gillar du inte lax så går det bra att byta ut den mot räkor, tofu, kyckling eller quorn. Ta det du gillar och har hemma!
Steps
1 Done | SushirisetKoka sushiriset enligt instruktionerna på rispaketet. Blanda sedan de kokta risen med sushivinäger. Du kan göra riset i förväg så går det ännu fortare när det är dags att servera poké bowlen. |
2 Done | Rödkålen och majonnäsenBlanda riven rödkål med creme fraiche, majonnäs, lite olja, salt och chiliflakes. Smaka av och tillsätt mer salt ifall det behövs. Blanda majonnäs, sweet chili och sriracha i en skål. |
3 Done | TillbehörenTärna laxen fint och tina bönorna och mangon. |
4 Done | ServeraServera bowlen med laxen, rödkålen, mangon, bönorna, riset och majonnäsen. Toppa med rostad lök och svarta sesamfrön. |