Ingredients
- 500 g Ryggbiff
- 200 g Champinjoner
- 4 dl Köttbuljong
- 3 dl Vispgrädde
- 2 dl Créme Fraiche
- 1 msk Balsamico
- 2 st Schalottenlök
- 3 msk Persiljafärsk
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Kinesisk soya
- Saltefter smak
- Cayennepepparefter smak
- Pepparefter smak
- Majsstärkelse
-
Tillbehör
- Pasta
- Parmesan
Directions
En krämig pasta med biff och champinjoner. Jag använde ryggbiff men det går även bra med t.ex oxfilé, fläskfilé eller lövbiff. Pastan blir krämig och smakrik och går hyfsat snabbt att laga.
Steps
1 Done | FörberedelserFör att det ska vara lättare att skiva köttet tunt så fryser jag in det i ett par timmar innan. Då går det lättare! Detta är inget måste men ett tips. |
2 Done | Hacka löken, champinjoner, vitlöken och skär köttet i tunna skivor. |
3 Done | Fräs köttet i olja på hög värme tills det nästa är klart, salta lätt. Lägg över köttet på en tallrik och täck det så länge. |
4 Done | Ha i buljongen, creme fraiche, grädde, kinesisk soya, salt, peppar, balsamico och cayennepeppar efter smak. Låt koka upp och puttra i några minuter. Red med lite majstärkelse för en tjockare sås. Tillsätt köket. Låt koka upp igen och smaka av med salt, peppar, mer balsamico eller en nypa socker om det behövs. |
5 Done | Servera såsen med pasta och toppa med parmesan! |