0 0
Räkpasta med citron och dill

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
30 g Smör
500 g Räkor med skal
1 st Gullök
5 Grädde
2 dl Créme Fraiche
1 st Citron
1 st Vitlöksklyftor
1 knippe Dill
Salt
Peppar
Övrigt
400 g Spaghetti

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Räkpasta med citron och dill

  • 35
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

En god och smakrik räkpasta med citron och dill. För att ge såsen extra god smak kokar jag den med räkskal som jag sedan silar. Ett tips är att spara räkskal till fond. Blir extra gott till fisk och räksoppor.

Steps

1
Done

Prepp

Skala räkorna och spara hälften av räkskalen. Hacka löken och riv vitlöken.

2
Done

Såsen

Smält smöret i en djup panna och fräs sedan löken mjuk i 2-3 minuter. Tillsätt räkskalen och vitlöken och fortsätt fräsa på i 3 minuter till. Vänd sedan i grädden och låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Sila sedan av och vänd tillbaka såsen. Börja koka pastan.
Tillsätt skal från hela citronen och saft från halva. Vänd i creme fraiche och smaka sedan av med salt och peppar. Smaka eventuellt upp med mer citron.

3
Done

Servera

När du tycker att såsen smakar bra vänd då ner räkor, finhackad dill och pasta. Rör ihop och servera sedan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
iste med persika
previous
Iste med persika – svalkande persikoiste
next
Ajvarbulgur med stekt tomat, lök och chorizo
iste med persika
previous
Iste med persika – svalkande persikoiste
next
Ajvarbulgur med stekt tomat, lök och chorizo

One Comment Hide Comments

Lagade denna pasta till middag idag, men tog färska skalade räkor och hällde i 2 msk hummerfond istället. Blev väldigt gott!

Add Your Comment