0 0
Vegetarisk boeuf bourguignon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Gryta
500 g Skogschampinjoner
2 dl Belugalinser
2 st Morötter
2 st Schalottenlök
3 st Vitlöksklyftor
0.5 dl Tomatpure
1 st Grönsaksbuljong
1 st Svampbuljong
2.5 dl Rödvin
1 liter Vatten
2 st lagerblad
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Timjan
1 tsk Grov senap
Potatispuré
800 g Mjölig potatis
1.5 dl Mjölk
75 dl Smör
Muskotnöt
Salt
Peppar
Övriga tillbehör
Créme Fraiche
Picklad rödlök
Persilja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarisk boeuf bourguignon

  • 75
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Gryta

  • Potatispuré

  • Övriga tillbehör

Steg

Dela

Mustig bouef burguignon med svamp och belugalinser. En traditionell fransk köttgryta som jag gjort vegetarisk. Smakar inte exakt som originalet MEN det är också gott. Servera med potatispuré, Creme fraiche, picklad rödlök och örter.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Tärna morötterna, finhacka schalottenlöken, skala vitlöken och ansa och skiva skogschampinjonerna.

2
Färdig

Fräs svampen i en stor gryta i smör och olja. (den du ska använda till grytan). Ställ den sedan åt sidan och tillsätt schalottenlöken och morötterna. Fräs till löken mjuknat något. Pressa vitlöken och blanda i tomatpurén, senapen, linserna, timjan efter smak och låt steka i 1-2 min. Smula i buljongtärningarna, häll i vinet, vattnet och lagerbladen. Salta och peppra. Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter. Rör om då och då. Under tiden grytan kokar så förbered potatispurén.

3
Färdig

När grytan har puttrat färdigt. Plocka ut lagerbladen, vänd i svampen och red med lite majstärkelse för att få en något tjockare gryta. Smaka av med salt och peppar.

4
Färdig

Potatispurén

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltad vatten. Koka den inte för länge så att de börjar smula söder utan den ska vara precis kokt.
Stompa potatisen helt. Häll på varm mjölk och kallt tärnat smör. Stompa tills du har en slät puré. Salta och peppra efter smak. Om du vill så kan du också riva i lite muskotnöt.

5
Färdig

Servera grytan med potatispuren, creme fraishe och färsk persilja eller färsk timjan. Lite picklad rödlök vid sidan av är också gott till men inget måste!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Öppen lasagne med salami, rostade pinjenötter och riccotta
Nästa
Rocky Road – julgodis
Föregående
Öppen lasagne med salami, rostade pinjenötter och riccotta
Nästa
Rocky Road – julgodis

Kommentera