0 0
Vegetarisk gryta med belugalinser

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gryta
500 g Skogschampinjoner
2 dl Belugalinser
2 st Morötter
2 st Schalottenlök
3 st Vitlöksklyftor
0.5 dl Tomatpure
1 st Grönsaksbuljong
1 st Svampbuljong
2.5 dl Rödvin
1 liter Vatten
2 st lagerblad
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Timjan
1 tsk Grov senap
Potatispuré
800 g Mjölig potatis
1.5 dl Mjölk
75 dl Smör
Muskotnöt
Salt
Peppar
Övriga tillbehör
Créme Fraiche
Picklad rödlök
Persilja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegetarisk gryta med belugalinser

  • 75
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Gryta

  • Potatispuré

  • Övriga tillbehör

Directions

Share

Mustig lingryta med svamp och belugalinser. Servera med potatispuré, Creme fraiche, picklad rödlök och örter.

Steps

1
Done

Förberedelser

Tärna morötterna, finhacka schalottenlöken, skala vitlöken och ansa och skiva skogschampinjonerna.

2
Done

Fräs svampen i en stor gryta i smör och olja. (den du ska använda till grytan). Ställ den sedan åt sidan och tillsätt schalottenlöken och morötterna. Fräs till löken mjuknat något. Pressa vitlöken och blanda i tomatpurén, senapen, linserna, timjan efter smak och låt steka i 1-2 min. Smula i buljongtärningarna, häll i vinet, vattnet och lagerbladen. Salta och peppra. Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter. Rör om då och då. Under tiden grytan kokar så förbered potatispurén.

3
Done

När grytan har puttrat färdigt. Plocka ut lagerbladen, vänd i svampen och red med lite majstärkelse för att få en något tjockare gryta. Smaka av med salt och peppar.

4
Done

Potatispurén

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltad vatten. Koka den inte för länge så att de börjar smula söder utan den ska vara precis kokt.
Stompa potatisen helt. Häll på varm mjölk och kallt tärnat smör. Stompa tills du har en slät puré. Salta och peppra efter smak. Om du vill så kan du också riva i lite muskotnöt.

5
Done

Servera grytan med potatispuren, creme fraishe och färsk persilja eller färsk timjan. Lite picklad rödlök vid sidan av är också gott till men inget måste!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Öppen lasagne med salami, rostade pinjenötter och riccotta
next
Rocky Road – julgodis
previous
Öppen lasagne med salami, rostade pinjenötter och riccotta
next
Rocky Road – julgodis

Add Your Comment