0 0
Pankopanerad kycklingfilé med kryddor och kålsallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
400 g Kycklingfilé
3 dl Panko
2 st Ägg
2 dl Vetemjöl
1 msk Oregano
1 msk Sesamfrön valfri färg
1 msk Lökpulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
Vinägrett
2 msk Lönnsirap eller honung
3 msk Olivolja
3 msk Rödvinsvinäger
1 tsk Dijonsenap
Salt
Peppar
Kålsallad
10 st Rädisor
1 st Spetskål

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pankopanerad kycklingfilé med kryddor och kålsallad

  • 30 min
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Vinägrett

  • Kålsallad

Steg

Dela

Pankopanerad kycklingfilé med kryddor och kålsallad. En enkel och god middag! Att smaksätta pankoströbrödet är ett gott sätt att spica till sin kyckling. Jag hade vinägrett som sås till både kycklingen och salladen men det går självklart bra med andra såser också!

Steg

1
Färdig

Vinägretten

Blanda ingredienserna i en bunke. Smaka av och tillsätt mer salt/syra/sötma eller olja.

2
Färdig

Kålsalladen

Strimla kålen och skiva rädisorna. Blanda med lite av vinägretten.

3
Färdig

Kycklingen

Dela kycklingfilén på mitten så du får två plattare filéer och banka ut dem något.
Häll upp mjöl i en tallrik, vispa upp ägg i en andra och blanda panko tillsammans med kryddorna i en tredje.

4
Färdig

Panera kycklingen

Vänd kycklingen först i mjöl sen i ägg och sist panko. Lägg över i en varm panna med olja direkt och stek gyllene på båda sidorna.

5
Färdig

Servera

Servera kycklingfiléen med salladen och mer vinägrett!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Biff med nudlar
Föregående
Biff med nudlar
Godaste chokladtårtan med mjölkchokladmousse och mörk chokladganache
Nästa
Godaste chokladtårtan med mjölkchokladmousse och mörk chokladganache
Biff med nudlar
Föregående
Biff med nudlar
Godaste chokladtårtan med mjölkchokladmousse och mörk chokladganache
Nästa
Godaste chokladtårtan med mjölkchokladmousse och mörk chokladganache

Kommentera