• Hem
  • Choklad
  • Godaste chokladtårtan med mjölkchokladmousse och mörk chokladganache
0 0
Godaste chokladtårtan med mjölkchokladmousse och mörk chokladganache

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Chokladbotten
2 dl Kakao
5 dl Socker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Bikarbonat
2 st Ägg
2 dl Rapsolja
4 dl Mjölk
1 dl Kaffe
Mörk Chokladganache
200 g Mörk choklad
3 dl Vispgrädde
Mjölkchokladmousse
250 g Mjölkchoklad
1 dl Mjölk
1 tsk Agar Agar
4 dl Vispgrädde
Topping
Jordgubbar
Färska hallon
Blåbär
Strössel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Godaste chokladtårtan med mjölkchokladmousse och mörk chokladganache

  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

  • Chokladbotten

  • Mörk Chokladganache

  • Mjölkchokladmousse

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Godaste chokladtårtan med mjölkchokladmousse och mörk chokladganache. En supersaftig och god chokladtårta med massor av bär! Gjorde den här tårtan till min och min lillebrors födelsedag och fick väldigt bra recensioner. Supersaftig och god med smaker från både mörk choklad och mjölkchoklad tillsammans med bär.

 

Här är tårtingen som jag använder för att montera tårtan. (reklamlänk).

Steg

1
Färdig
50 min

Tårtbotten

Sätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja, ägg och mjölk och rör ihop för hand. Tillsätt sist kaffet. Fördela smeten i springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 25-40 min. Exakt hur länge beror på ugn. Men håll koll. Jag gräddade mina bottnar i ca 30 min, då blev de riktigt saftiga.

Låt bottnarna svalna helt innan du delar dem. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga!

2
Färdig

Mjölkchokladmousse

Hacka chokladen och lägg över i en skål. Värm på hälften av grädden. Häll över den hackade chokladen och blanda tills chokladen är helt smält. Koka upp mjölk med agar agar. Blanda sedan ner det i chokladblandningen och låt den svalna till ca 30-34 grader.

Vispa sedan den resterande grädden i en separat bunke. Vispa den inte allt för hårt och vänd i lite av den i taget i chokladblandningen tills allt är ihopblandat. Låt sedan moussen sätta sig i kylen under 2-3 timmar, men gärna över natten, innan du monterar tårtan. Smidigast blir det om du häller över moussen i spritspåsar direkt och förvara i kylen.

* Agar agar är vegetabiliskt gelatin och det använder jag för att få en fastare mousse. För att agar agar ska aktiveras behöver de kokas upp och koka i 5 min. Det går att använda gelatinblad istället som du blötlägger i kallt vatten och sen blandar i den smälta chokladen tillsammans med varm mjölk. 0.5 tsk agar agar motsvarar ca 3 gelatinblad.

3
Färdig

Mörk chokladganache

Bryt chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och låt stå i 3 min. Vispa sedan långsamt för hand tills chokladen smält ihop. Låt ganachen svalna och sätta sig i kylen. Ganachen ska fortfarande vara bredbar så låt den inte stelna för länge. Blir den för hård kan du ta 1-2 msk av den och micra i 15 sek och sedan blanda med resten av ganachen så blir den lättare att bre på.

4
Färdig

Montera tårtan

Montera tårtan i tårting alternativt springformen som du bakade tårtbotten i. Tårtan blir mer stabil då.

Dela varje botten i 2 lager och fördela moussen mellan alla lager. Låt tårtan sedan sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten innan du spacklar med ganachen.
Spackla tårtan med ganachen när den stått till sig. Täck sidorna och toppa med massor av färska bär. Förvara tårtan i kylen. Den blir verkligen saftig och god när den fått sätta sig i några timmar! Hoppas du gillar tårtan <3

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pankopanerad kycklingfilé med kryddor och kålsallad
Föregående
Pankopanerad kycklingfilé med kryddor och kålsallad
Stuvade makaroner med falukorv
Nästa
Stuvade makaroner med falukorv
Pankopanerad kycklingfilé med kryddor och kålsallad
Föregående
Pankopanerad kycklingfilé med kryddor och kålsallad
Stuvade makaroner med falukorv
Nästa
Stuvade makaroner med falukorv

Kommentera