0 0
Friterad zucchini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Zucchini
3 dl Vetemjöl
0.5 tsk Vitlökspulver
Salt
Rapsolja att steka i

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Friterad zucchini

  • 30
  • Serves 2
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

Directions

Share

Skivad friterad zucchini eller Kolokithakia tiganita som de heter i Grekland. En sidorätt eller tillbehör som vi åt när vi var i Sarti. Riktigt gott med tzatziki och grekisk sallad till. De är även helt veganska då de bara doppas i mjöl.

Steps

1
Done

Skölj och hyvla zucchinin med en osthyvel. Lägg på en plåt och salta alla skivor. Låt dem "svettas" ur vätskan i ca 10-15 min. Torka av den överflödiga vätskan.

2
Done

Blanda 2-3 dl mjöl i en påse tillsammans med lite salt och vitlökspulver. Skaka runt några skivor åt gången och stek sedan i rikligt med olja tills de blir gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Servera gensat!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Friterad minimozzarella
previous
Friterad minimozzarella
Saganaki ost med sesamfrön och honung
next
Saganaki ost med sesamfrön och honung
Friterad minimozzarella
previous
Friterad minimozzarella
Saganaki ost med sesamfrön och honung
next
Saganaki ost med sesamfrön och honung

2 Comments Hide Comments

Helt sjukt gott! Det smakar ju nästan som chips! Och de är fortfarande goda när de svalnat, de blir inte blöta och trista som mycket friterat.

Åh så kul att höra! Åt det när jag var i Grekland för några år sen och blev själv förvånad över hur gott och frasigt det var 😍

Add Your Comment