• Hem
  • Asiatiskt
  • Japanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor
0 0
Japanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
3 st Ägg
1.5 msk Mjölk
0.75 dl Socker
0.5 tsk Bakpulver
0.75 dl Vetemjöl
Rapsolja att steka i

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Japanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor

  • 30
  • Portioner 5
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Japanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor. Väldigt fluffiga! Lite kluriga att steka men följer du instruktionerna och inte steker på för hög värme så ska det nog gå bra! De ångsteks nämligen. Smaken är som pannkakor fast sötare mer som en dessert eller något man kanske vill ha till en helgbrunch efter att ha ätit något “salt”. Väldigt kul att testa! Det här receptet blir 5 st pannkakor!

Steg

1
Färdig

Börja med att separera äggulorna från äggvitan. Vispa ihop äggulorna med mjölken och sen mjölet och bakpulvret. Vispa för hand tills det blir en jämn smet.

2
Färdig

Vispa upp äggvitorna. Vispa i 30 sek och tillsätt hälften av sockret. Fortsätt vispa lite till och tillsätt resten av sockret. Vispa sedan i ca 1 min till. Du ska ha en vit och fluffig äggvita.

3
Färdig

Vänd 1/4 av äggvitefluffet i äggulesmeten och blanda ihop. Tillsätt lite till och blanda. Vänd nu den utblandade smeten i äggvitan och vänd ihop till en jämn smet. Vänd inte för mycket bara!

4
Färdig

Stekning

Rekommenderar att kolla en video på youtube på hur man steker men ska försöka beskriva så gott jag kan.
Ta fram en panna med lock och värm den på låg värme. När pannan är värm pensla i lite olja och klicka ut ca 1.5 dl smet (stek 2-3 stycken åt gången). Du ska lägga smeten på en hög för att få så höga pannkakor som möjligt. Häll nu 1 msk vatten i pannan, sätt på locket och låt den stekas i 3 min.

5
Färdig

Ta upp locket. Klicka på 2 msk till smet på varje pannkaka och vänd försiktigt med hjälp av 1 eller 2 spatlar. Tillsätt 1 msk vatten i pannan igen och lägg på locket. Stek i ytterligare 3-4 min till.

6
Färdig

Servera pannkakorna direkt med förslagsvisp lönnsirap!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Quesadillas med bönor, majs och ost
Föregående
Quesadillas med bönor, majs och ost
krispig kycklingschnitzel
Nästa
Kycklingschnitzel med bönsallad och citron-och persiljevinägrett
Quesadillas med bönor, majs och ost
Föregående
Quesadillas med bönor, majs och ost
krispig kycklingschnitzel
Nästa
Kycklingschnitzel med bönsallad och citron-och persiljevinägrett

Kommentera