• Hem
  • Brunch
  • Smördegspiroger med fetaost och spenat
0 0
Smördegspiroger med fetaost och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Fyllning
1 st Ägg
150 g Fetaost
2 dl Riven mozzarella
2 dl Fryst spenat
1 dl Naturell yoghurt
Salt
Övrigt
400 g Smördeg (fryst)
1 st Ägg
Sesamfrön

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smördegspiroger med fetaost och spenat

  • 35
  • Portioner 5
  • Lätt

Ingredienser

  • Fyllning

  • Övrigt

Steg

Dela

Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fetaost och spenat. Perfekt till brunch eller bjuda på en sommarbuffé. De går for att göra och går snabbt klart i ugnen. Jag använder mig utan frysta smördegsplattor från Garant med äkta smör.

Steg

1
Färdig

Prepp

Tina dina smördegsplattor och tina spenaten.
Kläm ur vätska ur spenaten och hacka den om de är hel bladspenat.

2
Färdig

Fyllning

Vispa upp ägget och smula ner fetaosten. Vänd i riven mozzarella, yoghurt och tinad hackad spenat. Smaka av med salt.

3
Färdig

Gör pirogerna

Kavla ut dina smördegsplattor på en mjölad yta - både på längden och på bredden. Dela plattan i 2.
Placera fyllning vid ena kanten och pensla de övriga kanterna lätt med vatten. Rulla ihop försiktigt och stäng igen.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och fortsätt med resten.

4
Färdig

Grädda

Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla smördegspirogerna med vispat ägg och toppa med sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. De ska puffa upp och bli gyllene.

5
Färdig

Servera

Låt svalna något och servera sedan.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Krämig citronsorbet – utan glassmaskin
Nästa
Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze
Föregående
Krämig citronsorbet – utan glassmaskin
Nästa
Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze

Kommentera