0 0
Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
600 g Kycklinglårfilé
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Panering
2 dl Majsstärkelse
1 dl Vetemjöl
2 st Ägg
Salt
Peppar
Till fritering
5 dl Neutral olja
Apelsinglaze
1 st Skal från apelsin
2 dl Saft från apelsin
3 msk Japansk soya
2 msk Limesaft
1.5 dl Farinsocker
1 st Vitlöksklyftor
2 tsk Riven ingefära
1 tsk Chiliflakes (milda)
1 dl Vatten
1.5 msk Majsstärkelse
Tillbehör
Ris
Salladslök
Sesamfrön

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze

  • 55
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Kyckling

  • Panering

  • Till fritering

  • Apelsinglaze

  • Tillbehör

Steg

Dela

Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze.  Jättegod kinesisk rätt som är populär på många snabbmatskedjor. Den är något tidskrävande att göra men inte för avancerad.

Det går utmärkt att göra orange tofu istället för ett vegetariskt alternativ. Byt ut ägget mot växtbaserad dryck.

Steg

1
Färdig

Kycklingen

Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda med salt och vitlök i en bunke. Ställ åt sidan.

2
Färdig

Paneringen

Blanda majstärkelse och mjöl i en bunke.
Vispa upp ägg med salt och peppar i en annan bunke.

3
Färdig

Panera kyckligen

Värm oljan i en djup panna.
Vänd kycklingen i ägg i och sedan i mjölblandningen. Se till så att bitarna är täckta och skaka av överflödigt mjöl.
Fritera i omgångar - en tredjedel åt gången. Fritera i 4-5 minuter. Bitarna ska bli gyllene och genomstekta. Kontrollkolla en bit. Exakt tid beror på storleken på dina bitar. Sänk värmen på spisen om det blir för varmt.
Låt bitarna rinna av på hushållspapper.

4
Färdig

Glaze

Riv skalet från apelsinen och pressa sedan ur juicen. Blanda apelsinsaft, apelsinzest, farinsocker, japansk soja och lime i en skål.
Ta fram en djup panna och vänd i riven ingefära, pressad vitlök, lite olja och chiliflakes. Värm på medelvärme och vänd sedan i apelsinblandningen. Låt koka upp.
Blanda majstärkelse med vatten och vänd ner i glazen under omrörning. Rör om tills glazen tjocknat. Smaka av med eventuell mer syra, sälta eller sötma.
Tillsätt kycklingen tillsammans med sesamfrön och salladslök. Vänd runt tills alla bitar är täckta av glazen.

5
Färdig

Servera

Servera kycklingen med ris. Toppa med salladslök!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Smördegspiroger med fetaost och spenat
Föregående
Smördegspiroger med fetaost och spenat
Krämig ostpasta med chiliflakes
Nästa
Krämig ostpasta med chiliflakes
Smördegspiroger med fetaost och spenat
Föregående
Smördegspiroger med fetaost och spenat
Krämig ostpasta med chiliflakes
Nästa
Krämig ostpasta med chiliflakes

3 Comments Dölj kommentarer

Kommentera