• Hem
  • Enkel kikärtsgryta
0 0
Enkel kikärtsgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 st Kikärtor på burk
2 st Morötter medelstora
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 st Paprika röd
1.2 liter Vatten
Kryddor och smaksättare
2 msk Tomatpure
2 tärningar Grönsaksbuljong
1.5 msk Paprikapulver
1 msk Lökpulver
1 tsk Cayennepeppar eller anpassa efter smak
1 tsk Pepparmix
Övrigt
Libabröd
Couscous

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkel kikärtsgryta

  • 40
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kryddor och smaksättare

  • Övrigt

Steg

Dela

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Skala och finhacka löken. Skala och tärna moroten. Sila av kikärtorna. Blanda alla kryddor i en liten skål. Vill du inte ha det så starkt så tillsätt en mindre mängd cayennepeppar.

2
Färdig

Gör grytan

Fräs löken i olja i en djup panna utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, kryddorna och tomatpure och fräs lite till. Om det blir torrt i pannan så tillsätt mer olja. Vänd i morötterna, smula ner buljongerna och häll på vattnet.
Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i 10-15 min.

3
Färdig

Vänd i kikärtona och paprikan. Låt kikärtgrytan puttra på i ytterliggare 15-20 minuter eller tills moroten är mjuk.
Smaka av med salt.

4
Färdig

Servera

Servera kikärtsgrytan med couscous och färskt libabröd. Du kan även toppa med en klick creme fraiche.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grön smoothie med apelsin
Föregående
Grön smoothie med apelsin
Bulgursallad med muhammara och grillost
Nästa
Bulgursallad med muhammara och grillost
Grön smoothie med apelsin
Föregående
Grön smoothie med apelsin
Bulgursallad med muhammara och grillost
Nästa
Bulgursallad med muhammara och grillost

Kommentera