0 0
Pasta arrabbiata med mozzarella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 st Gullök
3 st Vitlöksklyftor
800 ml Krossade tomater
1 st Grönsaksbuljong
0.5 kruka Basilika
Olivolja
Salt
1-2 krm Chiliflakes
Peppar
Parmesan att toppa med
2 st Mozzarella att toppa med
500 g Pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta arrabbiata med mozzarella

Features:
    • 45 min
    • Portioner 4
    • Medium

    Ingredienser

    Steg

    Dela

    Pasta arrabbiata med mozzarella – enkel pasta med tomatsås som funkar både till vardags och när man vill lyxa till det. Ordet arrabbiata betyder arg på italienska men den här pastan är väldigt snäll mot plånboken och miljön.

    Har du något pasta som du tycker jag borde testa och lägga upp recept på så tipsa mig gärna!

    Steg

    1
    Färdig

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

    2
    Färdig

    Strimla löken fint och fräs den mjukt med olivolja tills den blir blank och mjuknar lite. (Medelhög värme) Pressa i vitlökarna, rör om och tillsätt krossade tomater.

    3
    Färdig

    Smula i grönsaksbuljongen, salta, peppra och smaka upp med så mycket chiliflakes som önskas.
    Hacka massa färsk basilika och låt detta puttra samman så smakerna sätter sig ca 5-7 min. Tillsätt 1 Mozzarella och ta bort såsen från plattan.

    4
    Färdig

    Häll av pastan och lägg i eklick smör.
    Lägg upp pastan på tallrikar och riv över massa parmesan och mozzarella (på bilden har jag ej parmesan ?och dekorera med färsk basilika!

    Emilia

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    chiapudding med vaniljkvarg
    Föregående
    Chiapudding med vaniljkvarg
    kladdig vegansk brownie
    Nästa
    Kladdig vegansk brownie
    chiapudding med vaniljkvarg
    Föregående
    Chiapudding med vaniljkvarg
    kladdig vegansk brownie
    Nästa
    Kladdig vegansk brownie

    Kommentera