2 0
Saftig saffranskaka med mandelmassa och vaniljvisp

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
3 dl Strösocker
3.5 dl Vetemjöl
1.5 dl Vispgrädde
75 Smör
1 g Saffran
2 tsk Bakpulver
150 g Mandelmassa
Vaniljvisp

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftig saffranskaka med mandelmassa och vaniljvisp

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Saftig och mjuk saffranskaka med mandelmassa i och vaniljvisp till. Vaniljvispen går att skippa eller att byta ut mot vaniljkräm.

Saffranskaka är ett perfekt adventsfika eller fika till jul. Går snabbt att göra jämfört med lussebullar och är riktigt gott!

Steps

1
Done

Smält smöret och blanda det med saffranet och låt de svalna en stund. Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper.

2
Done

Vispa ägg och socker och rör sedan ner grädden. Sikta sedan ner mjöl och bakpulver och vänd ner smöret. Vänd ihop till en jämn smet.

3
Done

Riv till sist ner mandelmassan och rör ihop. Vänd ner smeten i en form ca 20 cm. Grädda kakan i ca 25-40 min. Beror på ugn, så håll koll efter 25 min. Täck kakan med folie om den börjar få färg innan den är klar.

4
Done

Servera kakan med vaniljvisp!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sallad med burrata och marinerade tomater
previous
Tomatsallad med burrata, hemmagjorda krutonger och parmesandressing
Risgrynsgröt
next
Den godaste risgrynsgröten
Sallad med burrata och marinerade tomater
previous
Tomatsallad med burrata, hemmagjorda krutonger och parmesandressing
Risgrynsgröt
next
Den godaste risgrynsgröten

Add Your Comment