0 0
Nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och jordnötssdressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Picklad broccoli
1 st Broccoli
0.5 tsk Chiliflakes
0.75 dl Vitvinsvinäger
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Rapsolja
Salt
Peppar
Kycklingfile
3 st Kycklingfilé
2 tsk Farinsocker
1.5 tsk Paprikapulver
1 tsk Lökpulver
1 tsk Chilipulver
1 st Vitlöksklyftor
Rapsolja
Salt
Risnudlar
200 g Risnudlar
2 cm Ingefära
1 st Vitlöksklyftor
0.25 st Chili
Salt
0.75 dl Rapsolja
Topping
1 dl Jordnötter
15 st Sockerärtor
2 st Morötter
1 st Paprika röd
Böngroddar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och jordnötssdressing

  • 45
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Picklad broccoli

  • Kycklingfile

  • Risnudlar

  • Topping

Directions

Share

En riktigt god nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och enjordnötsdressing. Allt passar så bra ihop och utgör en bra balans mellan olika texturer och smaker.

Recept jordnörsdressing 

Jordnötsdressing – perfekt till sallad eller kyckling

Om du vill byta ut kycklingen mot tofu så finns recept här: Krispig och god tofu

 

Steps

1
Done

Broccolin

Dela broccolin i mindre bitar. Blanda ihop att ingredienserna och låt den ligga och dra i vinägern medan du förbereder resten.

2
Done

Jordnötssdressing

recept finns länkat ovan

3
Done

Kyckling

Värm ugnen till 200 grader. Blanda ihop kryddorna och vänd fileerna i dem. Olja en form och vänd sedan filéerna i oljan. Grädda kycklingen tills den uppnår en innertemperatur på 75 grader. Tänk på att kycklingen fortsätter tillagas en stund efter att du tar ut dem, så det bästa är att ta ut dem vid 73-74 grader.
Har du ingen termometer så grädda i ca 15-20 min. Ta en titt för att se om de är klara så att de inte blir övergräddade - gräddningstiden beror även på storleken på kycklingen.

4
Done

Risnudlar

Värm upp oljan. Vänd i chili och ingefära och fräs i 1 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och vänd i pressad vitlök. Ställ åt sidan medan du kokar upp risnudlarna. Skölj nudlarna i kallt vatten och vänd sedan ihop med oljan.

5
Done

Övrig topping

Strimla paprika och morot. Hacka jordnötterna och sockerärtorna.

6
Done

Servering

Risnudlar i botten. Toppa med grönsaker, kyckling, jordnötter och jordnötssdressing.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn
previous
Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn
Smakrika nudlar med färs och krispiga grönsaker - Zha jiang mian
next
Nudlar med smakrik färs och krispiga grönsaker – Zha jiang mian
Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn
previous
Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn
Smakrika nudlar med färs och krispiga grönsaker - Zha jiang mian
next
Nudlar med smakrik färs och krispiga grönsaker – Zha jiang mian

Add Your Comment