Ingredients
-
Mandelmassa
- 200 g Sötmandel
- 2.25 dl Florsocker
- 1 st Äggvita
- 3 msk Mjölk
- 2 krm Kardemumma
- 1 nypa Salt
-
Övrigt
- Vispgrädde
- Bullar
Directions
Snabb kanelbullesemla med hemmagjord mandelmassa. Så enkelt att göra och väldigt gott! Jag använde kanelbullar som jag hade i frysen och det blev supergott. Det går lika bra att använda vilka bullar som helst som man har i frysen eller köpa färdiga.
Steps
1 Done | MandelmassaMixa mandlarna till en mjöl. Tillsätt florsockret, salt, kardemumma och mixa ihop. Tillsätt därefter vatten och äggvita. Mixa ihop till en massa. Tillsätt mjölk och mixa till önskad konsistens. Förvara i en burk eller tätsluten plastpåse/spritspåse. Mandelmassan räcker till ett par semlor. |
2 Done | Vispa grädden. Dela bullen och montera semlan! |