0 0
Smörig nudelwok med kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kycklingen
500 g Kycklinglårfilé
1.5 tsk Japansk soya
1 tsk Sesamolja
Grönsaker
1 st Paprika röd
1 st Broccoli
Sås och nudlar
50 g Smör
3 st Vitlöksklyftor
3 cm Ingefära
1.5 msk Japansk soya
1.5 tsk Strösocker
1 tsk Sesamolja
1 tsk Kinesisk soya
350 g Linguine

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Smörig nudelwok med kyckling

  • 35
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kycklingen

  • Grönsaker

  • Sås och nudlar

Directions

Share

En smörig nudelwok med kyckling, paprika och broccoli. Jättegott! I detta recept använder jag linguine istället för vetenudlar/äggnudlar och jag tycker att det funkar perfekt. Linguine ger lite mer tuggmotstånd jämfört med nudlar.

Nudlarna är goda att äta som de är eller såhär i en wok med grönsaker och kyckling, som du självklart kan byta ut mot något annat.

Steps

1
Done

Kyckligen

Dela kycklingen mindre bitar. Stek i en panna på hög värme tillsammans med japansk soja och sesamolja. När kycklingen är genomstekt ställ den åt sidan.

2
Done

Grönsaker och nudlar

Koka linguinin al dente.
Dela paprika och broccoli. Riv ingefäran och finhacka vitlöken.

3
Done

Woka ihop

Stek grönsakerna tills de mjuknat något men fortfarande har ett krisp kvar. Lägg över på samma fat som kycklingen.
Smält smöret på medelhög värme - vänd i vitlök, riven ingefära, strösocker, japansk soja, kinesisk soja och sesamolja. Låt gå ihop i 3-4 minuter. Vänd sedan i linguinin så att den går ihop med såsen. Vänd därefter ner kycklingen och grönsakerna.
Smaka eventuellt av med mer soja.

4
Done

Servera

Servera woken och njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bruschetta pastasallad
next
Jordgubbstårta i långpanna med vaniljkräm
previous
Bruschetta pastasallad
next
Jordgubbstårta i långpanna med vaniljkräm

Add Your Comment