0 0
Rabokki – Ramen + tteokbokki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 paket Snabbanudlar ramen Jin ramen rekommenderass
2.5 dl Tteokbokki
3 tsk Gochujang
1 msk Japansk soya
0.75 liter Vatten
Topping
Salladslök
Gochugaru
Ost

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Rabokki – Ramen + tteokbokki

  • 15 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Rabokki – Ramen + tteokbokki, en populär koreank snabbmaträtt. Rabokki består av ramennudlar och tteokbokki som är rice cakes. Tteokbokki kan liknas vid tjocka risnudlar. De får en mjukseg konsistens när de är kokta.

Rabokki går snabbt att laga och toppingen kan varieras. Jag toppade med ost, salladslök och gochugaru.

Tänk på att resultatet varierar beroende på vilka nudlar du använder. Jag använde Jin Ramen spicy.

Steps

1
Done

Blanda gochujang, japansk soya och kryddorna från nudelpaketet i en liten skål. Häll ner såsen i en djup panna. Tillätt vatten och koka upp. När vattnet kokat upp tillsätt nudlarna, tteokbokki (rice stickes) och lite av salladslöken. Koka upp tills nudlarna är kokta (3-4 minuter max). Smaka av och tillsätt eventuellt mer japansk soya om du vill ha mer salt.

2
Done

Vill du toppa med ost å lägg på några skivor och sätt ett lock över kastrullen så osten smälter.
Servera sedan nudlarna direkt. Toppa med mer salladslök och eventuellt lite chilflakes (gochugaru).

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pad thai sallad - Enkel pad thaiinspirerad sallad
previous
Pad thai sallad – Enkel pad thaiinspirerad sallad
Kyckling med grön curry - thai green curry
next
Kyckling med grön curry – thai green curry
Pad thai sallad - Enkel pad thaiinspirerad sallad
previous
Pad thai sallad – Enkel pad thaiinspirerad sallad
Kyckling med grön curry - thai green curry
next
Kyckling med grön curry – thai green curry

Add Your Comment