1 0
Krämig pasta med trattkantareller

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
300 g Trattkantareller
100 g Champinjoner
5 dl Vispgrädde
1 st Svampbuljong
1 st Schalottenlök
20 g Smör
1.5 tsk Kinesisk soya
1 msk Timjan
400 g Pasta
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Citron
Majsstärkelse
Salt
Peppar
Topping
1 dl Persilja
2 dl Parmesan
1 tsk Citron
1 tsk Olivolja
Flingsalt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig pasta med trattkantareller

  • 35
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

En krämig och snabb pasta med trattkantareller med mycket svampsmak. Du kan blanda med annan svamp eller laga pastan med vanliga kantareller också! Jag tillsatte lite vanliga champinjoner, men du väljer själv om du vill ha i det eller inte! 🙂

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Finhacka löken, ansa svampen. Om du har vanliga kantareller eller annan svamp som du vill använda upp går det bra att blanda svampsorter. Jag hade några champinjoner över i kylen så därför slängde jag in dem tillsammans med trattkantarallerna.

2
Färdig

Hacka champinjonerna och fräs den i torr panna. Tillsätt sedan smör och schalottenlöken och fräs lite till. Tillsätt vitlöken. Vänd i trattkantarellerna och fräs tills de börjat släppa vätska.

3
Färdig

Smula ner svampbuljongen, vänd i grädden och tillsätt kinesisk soya, salt, peppar och timjan. Låt puttra på medellåg värme medan du kokar pastan. Smaka av med en skvätt citron och red med lite majstärkelse (ca 1-2 msk blandat i 0.75 dl vatten). Vänd i pastan och färsk persilja (valfritt).

4
Färdig

Toppingen

Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda sedan ihop tillsammans med lite salt, citron och olja.

5
Färdig

Servera pastan med toppingen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetariska dumplings - med två dippsåser och grön sallad
Föregående
Vegetariska dumplings – med två dippsåser och grön sallad
Krämig tikka masala med linser
Nästa
Krämig tikka masala med linser
Vegetariska dumplings - med två dippsåser och grön sallad
Föregående
Vegetariska dumplings – med två dippsåser och grön sallad
Krämig tikka masala med linser
Nästa
Krämig tikka masala med linser

2 Comments Dölj kommentarer

oj, uppdaterat nu! Tillsätter den direkt efter schalottenlöken men funkar också att göra det i steg 2! Tack för att du uppmärksammade det <3

Kommentera