0 0
Karamell granola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Karamellsås
2 dl Kokosgrädde
1.25 dl Farinsocker eller annat socker eller sötning
1 nypa Salt
Till granolan
12 dl Havregryn
1 dl Solrosfrön
1 dl Pumpafrön
0.5 dl Linfrön
1 nypa Flingsalt
100 g Pecannötter
0.75 dl Rapsolja
2 msk Honung

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karamell granola

  • Medium

Ingredienser

  • Karamellsås

  • Till granolan

Steg

Dela

Hemmagjord karamellgranola med pecannötter. Karamellsåsen är gjord på 2 ingredienser och är helt vegansk. I det här receptet använder jag pecannötter för att ja tycker det är gott men du kan byta ut dem mot andra nötter. Väldigt gott att äta tillsammans med krämig grekisk yoghurt och bär!

Steg

1
Färdig

Börja med karamellsåsen

Blanda ihop ingredienserna i en liten kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 8 min. Ställ av och låt svalna helt innan du använder den i granolan.

2
Färdig

Granolan

Sätt ugnen på 150 gradr och klä 2 plåtar med bakplåtsapper.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Blanda honung och olja i en skål. Vänd ner honung och oljan tillsammans med 1.5 -1,75 dl karamellsås och nyp ihop med händerna.
Sprid ut granolan på plåtarna och rosta i ugnen i ca 30-40 min. Vänd granolan var 15-10 min och ha extra koll mot slutet. För mig räckte det med 30 min per plåt.

3
Färdig

Låt granolan svalna och förvara sedan i burkar. Du kan vända i kokosflingor och torkad frukt ifall du vill!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
biang biang nudlar
Föregående
Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja
Korean fried tofu med ris och gurksallad
Nästa
Korean fried tofu med ris och gurksallad
biang biang nudlar
Föregående
Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja
Korean fried tofu med ris och gurksallad
Nästa
Korean fried tofu med ris och gurksallad

Kommentera