0 0
Korean fried tofu med ris och gurksallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
400 g Tofu
1 st Vitlöksklyftor
1 msk risvinäger
2 dl Havremjölk
Panering
3 dl Majsstärkelse
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Bakpulver
2 nypor Salt
Glaze
1.5 msk Gochujang
2 msk Japansk soya
1.5 msk Rapsolja
2 msk Farinsocker
2 msk Honung
1 tsk Sesamfrön
2 tsk Ingefära
1 st Vitlöksklyftor
Tillbehör
Ris
Salladslök
Gurka
Chili

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Korean fried tofu med ris och gurksallad

  • 50 min
  • Portioner 3
  • Hard

Ingredienser

  • Panering

  • Glaze

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

Korean fried tofu med ris och gurksallad. Ett väldigt gott sätt att tillaga tofu på. Tofu är ju väldigt smaklöst och behöver en bra smaksättning och enligt mig även krisp för att smaka bra. I det här receptet får den både krisp och smakrik glaze med bland annat gochujang. Gochujang finns att köpa på t.ex Hemköp och Willys!

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

2
Färdig

Panering

Blanda alla ingredienser till paneringen i en skål. I en annan skål - blanda mjölk (valfri sort), risvinäger, vitlök och. Vänd sedan alla tofubitar i blandningen mjölken och sen i panringen och lägg över på ett fat. Börja koka riset här och ställa fram ingredienserna till glazen.

3
Färdig

Stek tofun

Stek i rikligt med olja tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

4
Färdig

Glaze

Riv ingefära, pressa vitlök och ta fram allting som du ska ha i glazen. Lägg alla ingredienser i en panna och värm på tills glazen tjocknat. Vänd tofun i glazen.

5
Färdig

Servera tofun med ris och syrlig gurka. Toppa med salladslök och chili!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
karamell granola
Föregående
Karamell granola
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
Nästa
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
karamell granola
Föregående
Karamell granola
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
Nästa
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng

Kommentera