0 0
Baba ganoush – aubergineröra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 st Aubergine
3 msk Tahini
2 st Vitlöksklyftor
0.5 st Citron
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Baba ganoush – aubergineröra

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Baba ganoush, en god libanesisk aubergineröra. Röran är god som tillbehör till grillat, biffar eller till bröd. I röran har man tahini som är en sesampasta och finns att köpa i de flesta mataffärer.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Sätt ugnen på 250 grader. Gör 2 nagg i varje aubergine och placera dem på gallret i ugnen och rosta i ca 30 min tills de blir mjuka. Lägg en plåt under gallret i ugnen som fångar upp eventuell saft som släpper från auberginen. När de är klara lägg dem i en kastrull och täck med lock. Låt dem svettas och svalna - tar ca 1h.

2
Färdig

Gör baba ganoush

I en skål: vispa ihop tahini och pressad vitlök. Skala och mosa auberginen i en annan skål.
Blanda aubergine med tahinin och stavmixa ihop. Smaka sedan av med saft från en halv citron och salt. Ringla över lite olivolja innnan servering.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saffransbullar med mandelmassa
Föregående
Saffransbullar med mandelmassa
muhammara
Nästa
Muhammara – paprikaröra med valnötter
Saffransbullar med mandelmassa
Föregående
Saffransbullar med mandelmassa
muhammara
Nästa
Muhammara – paprikaröra med valnötter

Kommentera