0 0
Krispiga vegetariska grönsaksburgare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Burgare
600 g Fast potatis
400 g Fryst grönsaksmix
1 tsk Lökpulver
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
Vegeta
Peppar
0.75 dl Vatten
Neutral olja
Till panering
3 dl Panko
3 msk Vetemjöl
3 msk Majsstärkelse
1.25 dl Kallt vatten
Vegeta
Till burgare
6 st Hamburgerbröd
1 st Tomater
1 st Rödlök
6 st Burgarost
Dressing
Salladsblad
Hamburgerdressing

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krispiga vegetariska grönsaksburgare

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Burgare

  • Till panering

  • Till burgare

Directions

Share

Vegetariska grönsaksburgare – supergoda, enkla och billiga att göra. De innehåller frysta grönsaker och potatis vilket ger massa god smak och gör att de håller ihop. Paneringen gör dem frasiga på utsidan och mjuka på insidan. De går även utmärkt att servera tillsammans med klyftpotatis, sallad och sås ifall man inte vill göra burgare, men kan varmt rekommendera burgare!

Receptet ger 6 st burgare.

Steps

1
Done

Preppa burgarna

Burgarna kan du med fördel preppa i förväg och frysa in eller förvara i kylen.
Börja med att skala och koka potatisen. Ställ åt sidan.
Fräs tinade frysta grönsaker i olja. Låt de mjukna något och tillsätt sedan kryddor och vatten. Stek sedan tills de mjuknat tillräckligt att du kan mosa dem så att 50-60% av grönsakerna är mosarna, det gör inget om det är bitar kvar.

2
Done

Dela potatisen och vänd ner i pannan. Blanda ihop och mosa med stompen till en formbar massa. Smaka av och krydda med mer örtsalt (vegeta använder jag) och peppar.
Lägg över smeten på en tallrik och låt svalna i kyl så att du kan ta på den.

3
Done

Forma biffar av smeten. Du kan steka dem som de är eller panera för en frasig yta.
Häll upp panko på en tallrik och blanda ihop vetemjöl, majstärkelse, vatten och örtsalt i en skål till en frityrsmet.
Vänd biffarna först i panko sedan i smeten och sist i panko igen.
Stek dem gyllene i rikligt med olja. Toppa med ost precis innan du tar ut dem och låt dem rinna av på hushållspapper.

4
Done

Montera burgare

Rosta bröden - gärna genom att bre på lite smör på skivorna innan.
Monterna sedan burgarna - bröd, sallad, grönsakburgare, dressing, tomat, rödlök och gurka.
Servera och njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pastasallad med grillad kyckling och currydressing
previous
Pastasallad med grillad kyckling och currydressing
next
Spicy bean tacos
pastasallad med grillad kyckling och currydressing
previous
Pastasallad med grillad kyckling och currydressing
next
Spicy bean tacos

2 Comments Hide Comments

Hej! Vilken typ av frysta grönsaker använder du? (Ärtor/majs etc eller broccoli/morötter?) vad kan man använda istället för vegata om man inte har det?

Add Your Comment