Ingredients
-
Burgare
- 600 g Fast potatis
- 400 g Fryst grönsaksmix
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Chilipulver
- Vegeta
- Peppar
- 0.75 dl Vatten
- Neutral olja
-
Till panering
- 3 dl Panko
- 3 msk Vetemjöl
- 3 msk Majsstärkelse
- 1.25 dl Kallt vatten
- Vegeta
-
Till burgare
- 6 st Hamburgerbröd
- 1 st Tomater
- 1 st Rödlök
- 6 st Burgarost
- Dressing
- Salladsblad
- Hamburgerdressing
Directions
Vegetariska grönsaksburgare – supergoda, enkla och billiga att göra. De innehåller frysta grönsaker och potatis vilket ger massa god smak och gör att de håller ihop. Paneringen gör dem frasiga på utsidan och mjuka på insidan. De går även utmärkt att servera tillsammans med klyftpotatis, sallad och sås ifall man inte vill göra burgare, men kan varmt rekommendera burgare!
Receptet ger 6 st burgare.
Steps
1 Done | Preppa burgarnaBurgarna kan du med fördel preppa i förväg och frysa in eller förvara i kylen. |
2 Done | Dela potatisen och vänd ner i pannan. Blanda ihop och mosa med stompen till en formbar massa. Smaka av och krydda med mer örtsalt (vegeta använder jag) och peppar. |
3 Done | Forma biffar av smeten. Du kan steka dem som de är eller panera för en frasig yta. |
4 Done | Montera burgareRosta bröden - gärna genom att bre på lite smör på skivorna innan. |
2 Comments Hide Comments
Hej! Vilken typ av frysta grönsaker använder du? (Ärtor/majs etc eller broccoli/morötter?) vad kan man använda istället för vegata om man inte har det?
Jag använde en mix med morötter, blomkål, hari coverts, broccoli & ärtor. Tror märket var felix!
/Emilia