0 0
Chokladjordnötsbollar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
100 g Mörk choklad 55%
1.25 dl Jordnötssmör
1 msk Ljus sirap
2.5 dl Havregryn
1 dl Osaltade jordnötter
Topping
50 g Mörk choklad
1 tsk Neutral olja
Flingsalt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chokladjordnötsbollar

  • 15
  • Portioner 5
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Dessa chokladjordnötsbollar är så enkla och goda. Perfekt till mellanmål för extra energi eller fika. De går fint att förvara den i kylen i en försluten påse eller matlåda i upp till en vecka.

Receptet ger 10 st medelstora bollar

Steg

1
Färdig

Rosta jordnötterna. Mixa havregrynen så att de blir lätt krossade.
Häll upp jordnötssmör, choklad och sirap i en kastrull. Låt smälta på låg/medelvärme - håll koll så att det inte bränns.
Vänd sedan i havregrynen och jordnötterna. Rör ihop

2
Färdig

Rulla till bollar och lägg över på ett fat med bakplåtspapper.
Smält chokladen till toppingen och blanda i lite olja för att göra chokladen rinnigare. Ringla över bollarna och strö över flingsalt.
Låt stelna i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Krämig svampasta med citron – säsongspasta september
Nästa
Paj med potatis, bacon & purjolök
Föregående
Krämig svampasta med citron – säsongspasta september
Nästa
Paj med potatis, bacon & purjolök

Kommentera