0 0
Chokladjordnötsbollar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g Mörk choklad 55%
1.25 dl Jordnötssmör
1 msk Ljus sirap
2.5 dl Havregryn
1 dl Osaltade jordnötter
Topping
50 g Mörk choklad
1 tsk Neutral olja
Flingsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chokladjordnötsbollar

  • 15
  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Dessa chokladjordnötsbollar är så enkla och goda. Perfekt till mellanmål för extra energi eller fika. De går fint att förvara den i kylen i en försluten påse eller matlåda i upp till en vecka.

Receptet ger 10 st medelstora bollar

Steps

1
Done

Rosta jordnötterna. Mixa havregrynen så att de blir lätt krossade.
Häll upp jordnötssmör, choklad och sirap i en kastrull. Låt smälta på låg/medelvärme - håll koll så att det inte bränns.
Vänd sedan i havregrynen och jordnötterna. Rör ihop

2
Done

Rulla till bollar och lägg över på ett fat med bakplåtspapper.
Smält chokladen till toppingen och blanda i lite olja för att göra chokladen rinnigare. Ringla över bollarna och strö över flingsalt.
Låt stelna i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Krämig svamppasta med citron – säsongspasta september
next
Paj med potatis, bacon & purjolök
previous
Krämig svamppasta med citron – säsongspasta september
next
Paj med potatis, bacon & purjolök

Add Your Comment