0 0
Nötbars med choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g Mandlar
70 g Cashewnötter saltade
30 g Pistagenötter
2 dl Cornflakes
1 dl Ljus sirap
Övrigt
100 g Mörk choklad 55%

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Nötbars med choklad

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

Supersmarriga nötbars som blir ett perfekt snacks eller mellanmål.

Nötterna går att variera, men ha gärna lita olika storlek på dem. Och tänk på att packa nötterna ordentligt i formen!

Nötter du kan variera med – jordnötter, hasselnötter, pecannötter, valnötter. Det går också att byta ut cornflakes till t ex rispuffar.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla ingredienser i en bunken. Krossa cornflakes lätt. Vänd i sirap och blanda väl.
Klä en brödform med bakplåtspapper. Fördela smeten i formen och packa den ordentligt. Tryck ihop med hjälp av ett glas eller händerna.
Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.

2
Done

Låt svalna helt innan du delar. Gärna i kylen.
Dela i bars och doppa undersidan i choklad. Låt chokladen stelna. Njut av barsen och förvara dem i kyl.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cheeseburgerpaj
next
Persiko- och hallonpaj
previous
Cheeseburgerpaj
next
Persiko- och hallonpaj

2 Comments Hide Comments

Gjorde dessa ikväll, sååå goda! Dock gick några sönder när jag skulle dela dom, några tips där? Var ändå noga med att pressa ihop smeten. En annan fråga, har du något tips på om man kan minska socker-/kolhydratsinnehållet på något sätt utan att tappa hållfastheten? ☺️

Add Your Comment