0 0
Enkla thainudlar med kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kycklingen
450 g Kycklinglårfilé
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Chiliflakes
Såsen
5 msk Japansk soya
2.5 msk Ljus sirap eller honung
2 tsk Sriracha eller annan chilisås
2 msk Ketchup
1 msk Rapsolja
1 st Vitlöksklyftor
2 tsk Chiliflakes
Övriga tillbehör
3 st Morötter
2 st Salladslök
250 g Äggnudlar
Topping
2 dl Jordnötter
2 st Salladslök
Chiliflakes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkla thainudlar med kyckling

  • 30
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Kycklingen

  • Såsen

  • Övriga tillbehör

  • Topping

Steg

Dela

Enkla thainudlar med kyckling där såsen är gjord på sånt som de allra flesta har hemma. Har undvikt att ha för många olika sojor och asiatiska såser och fokuserat på andra smaker.

Det funkar fint att byta ut kycklingen mot tofu för vegetariskt!

Steg

1
Färdig

Prepp

Skala och grovriv morötterna. Dela kycklingen i mindre bitar. Riv vitlöken och strimla salladslöken.

2
Färdig

Såsen

Blanda alla ingredienser i en skål.

OBS: tänk på att utgå från chiliflaksen och chilisåsens hetta och vad du själv gillar.
Chiliflaksen i detta recept är inte särskillt starka.

3
Färdig

Woka

Börja koka nudlarna.
Stek kycklingen i en djup wokpanna tillsammans med vitlök och chiliflakes. När den är stekt vänd i de rivna morötterna och stek på lite till. Vänd sedan i nudlar (skölj i vatten precis innan så klibbar de inte lika mycket) och såsen. Vänd ihop.
Tillsätt salladslök, lite chiliflakes och 1/3 av jordnötterna.

4
Färdig

Servera

Servera nudlarna - toppa med mer salladslök, jordnötter och chiliflakes.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kikärtscurrywrap
Föregående
Kikärtscurrywrap
Broccoli och blomkålssoppa
Nästa
Broccoli och blomkålssoppa
Kikärtscurrywrap
Föregående
Kikärtscurrywrap
Broccoli och blomkålssoppa
Nästa
Broccoli och blomkålssoppa

2 Comments Dölj kommentarer

Blir väldigt starkt om man följer receptet..
Vi halverade chiliflakes och sriracha sås och det gick knappt att äta pga hettan..

Åh tråkigt att höra, men det beror lite på hur starka chiliflakes man har. Mina är hyfsat milda. Man får välja en mildare sort men annars justera mängden om man har väldigt stark chili.

Jag lägger in en varning.

Kommentera