0 0
Frasiga våfflor – frasiga utanpå och mjuka inuti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
125 g Smör
6 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
3.5 dl Mjölk
2.5 dl Kolsyrat vatten
2 st Ägg
1 krm Salt
Tillbehör
Sylt
Vispgrädde

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Frasiga våfflor – frasiga utanpå och mjuka inuti

  • 50
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Supersmarriga och frasiga våfflor. För att få goda och frasiga våfflor har jag kolysarat vatten i smeten och förbered smeten ett tag innan så bakpulvret och kolsyran får aktiveras. En annan viktigt och avgörande sak för att få goda våfflor är ett bra våffeljärn. Våffeljärnet ger förutsättningar för att våfflorna ska bli jämt gräddade och få det där perfekta fraset på utsidan men vara mjuka inuti.

 

Ett varumärke som har bra våffeljärn är Wilfa, annonslänk Jag själv har modellen 623 som jag är väldigt nöjd med.

 

Hur ska du förvara våfflorna för att de ska behålla sitt fras?

Undvik att stapla våfflorna på varandra. Lägg dem på ett galler. Ska du inte äta våfflorna direkt kan du hålla dem varma i ugnen på 50 grader.

Steg

1
Färdig

Smeten

Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt mjölken och vispa ihop till en trög smet. Tillsätt sedan kolsyrat vatten och blanda. Knäck i äggen och vispa ihop. Tillsätt sist det smälta smöret. Rör ihop och ställ sedan i kylen en stund eller över dagen/natten så kommer smeten svälla och bakpulvret aktiveras.

2
Färdig

Grädda våfflorna

Grädda våfflorna i ditt våffeljärn och lår de färdiga våfflorna vila på galler.

3
Färdig

Servera

Servera våfflorna med valfritt tillbehör - förslagsvis jordgubbssylt och grädde.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad
Nästa
Vegetarisk tortellonisallad
Föregående
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad
Nästa
Vegetarisk tortellonisallad

Kommentera