Ingredients
- 500 g Smör
- 1.5 dl Grädde
- 1 dl Ljus sirap
- 4 dl Strösocker
- 1 msk Vaniljsocker
- 16 dl Havregryn
- 1.5 dl Vetemjöl
-
Topping
- 30 g Mjölkchoklad
Directions
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad. Enkla och goda knäckiga havrerutor som går fort att baka. Perfekt när du vill svänga ihop ett fika till fler.
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 200 grader och klä en form 30x40 med bakplåtspapper. |
2 Done | Smält smöret i en rymlig kastrull och när det börjar smälta tilllsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker. Blanda ihop och låt sjuda i 4-5 minuter. |
3 Done | Grädda havrerutornaFördela smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rutorna ska bli lite gyllene på ytan. |