0 0
Chorizogryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
3 st Chorizo
1 st Lök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpure
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
2 tsk Strösocker
400 g Finkrossade tomater
2 dl Grädde
Peppar
Salt
Tillbehör (förslag)
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chorizogryta

  • 30
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör (förslag)

Steg

Dela

Chorizogryta som du kan servera med ris, bulgur eller som jag gjorde med spräzle. Spräzle köpte jag på Lidl under deras Alpvecka. Väldigt gott till men vet tyvärr inte vart det finns att köpa annars. Det är som färsk pasta som man steker på.

Men nog om den, den här chorizogrytan är också väldigt smarrig och en perfekt vardagsräddare. Smidig att göra och går givetvis också att göra med vego-korv

Steg

1
Färdig

Prepp

Tärna chorizon, hacka löken och blanda alla kryddor i en liten skål.

2
Färdig

Fräs chorizon i olja i en djup panna eller gryta tills den börjat få lite färg. Tillsätt då löken och stek lite till.
Vänd i tomatpurén och vitlök samt kryddorna och stek ihop. Vänd i finkrossade tomater och låt allt småputtra i 10 minuter.
Koka under tiden ditt tillbehör (ris, bulgur eller pasta)

3
Färdig

Tillsätt till sist grädden. Låt koka upp och smaka av salt och peppar. Låt småputtra någon minut till och servera sedan.
Det är gott med en grön sallad till med gurka, salladsblad och salladsost som man smaksätter med vinägrett, olivolja, salt och peppar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tacospaghetti
Föregående
Tacospaghetti
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad
Nästa
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad
Tacospaghetti
Föregående
Tacospaghetti
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad
Nästa
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad

Kommentera