0 0
Gulaschsoppa med färs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Valfri färs
600 g Potatis
2 st Morötter
1 st Paprika röd
1 st Gullök
400 g Finkrossade tomater
1 st Vitlöksklyftor
1.2 liter Vatten
2 st Köttbuljong
Kryddor
2 msk Paprikapulver
2 msk Malen kummin
1 msk Oregano
1 tsk Chilipulver
Peppar
Salt
Övrigt
Créme Fraiche
Persilja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Gulaschsoppa med färs

  • 60
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kryddor

  • Övrigt

Directions

Share

Gulaschsoppa med färs – en värmande och god soppa med färs, grönsaker och goda kryddor. Servera gärna med gott bröd till!

Steps

1
Done

Förberedelser

Skala och tärna morot och potatis. Hacka lök, paprika och persilja så har du allt redo.

2
Done

Tillaga

Fräs löken och de tärnade morötterna i olja i en kastrull. Tillsätt köttfärsen och pressa i vitlöken. Fräs tills färsen fått färg. När färsen är färdigstekt tillsätt tärnad paprika och alla kryddor. Häll på finkrossade tomater, smula i buljongtärningarna och ha i vatten. Låt soppan koka i ca 20 min på medelvärme, rör om då och då.

3
Done

Efter 20 min - tillsätt tärnad potatis och späd med lite mer vatten ifall det behövs. Låt soppan koka i ytterligare 20 minuter eller tills potatistärningarna är färdiga. Smaka av soppan med salt och peppar.

4
Done

Servera

Servera soppan med en klick creme fraiche och gott bröd!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia
previous
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia
Skagentoast
next
Skagentoast
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia
previous
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia
Skagentoast
next
Skagentoast

Add Your Comment