• Hem
  • Efterrätter
  • Mascarponekräm med vitchoklad, syrlig lemoncurd, kaksmulor och färska hallon
0 0
Mascarponekräm med vitchoklad, syrlig lemoncurd, kaksmulor och färska hallon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Masarponekräm
1 burk Mascarpone
2 dl Vispgrädde
100 g Vit choklad
Lemoncurd
1 dl Citronsaft
1 citron Citronskal
1.5 dl Strösocker
3 st Ägg
50 g Smör
Topping
Digestivkex
Färska hallon

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mascarponekräm med vitchoklad, syrlig lemoncurd, kaksmulor och färska hallon

  • 145 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Masarponekräm

  • Lemoncurd

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Len mascarponekräm med vitchoklad, syrlig lemoncurd, kaksmulor och färska hallon. En otroligt smarrig och god dessert som passar perfekt till festliga tillfällen såsom nyår. Var generös med lemoncurden då den balanserar upp den söta krämen. Jag använde digestivekex att smula på men det går bra med vilka kakor som helst.

Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

Steg

1
Färdig

Lemoncurden

Den kan du förbereda några dagar i för väg då den klarar sig bra i kylen.
Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk och låt svalna.

2
Färdig

Masarponekräm

Koka upp 1 dl grädde. Hacka den vita chokladen och lägg över i en skål. Häll på den värma grädde och rör runt tills chokladen smält. Låt svalna något.
Vispa upp 1 dl grädde lätt och vispa sedan ihop med mascarponekrämen.
Vänd sedan försiktigt i den svalande vita chokladen lite åt gången i mascarponekrämen och vispa i för hand tills du får en len och slät kräm. Häll över krämen i en spritspåse och ställ i kylen tills den stelnat.

3
Färdig

Servering

Antigen så kan du spritsa upp lite kräm på en tallrik, swrila i lemoncurd och toppa med kaksmulor och hallon. Eller så kan du varva krämen och lemoncurd i glas och toppa med kaksmulor och hallon. Båda funkar utmärkt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nyårsdessert - brownie med hallonsorbet, kolafyllda maränger, hallon och citronmeliss
Föregående
Nyårsdessert – brownie med hallonsorbet, kolafyllda maränger, hallon och citronmeliss
Ostrullar - fritera eller grädda i ugn
Nästa
Ostrullar – fritera eller grädda i ugn
Nyårsdessert - brownie med hallonsorbet, kolafyllda maränger, hallon och citronmeliss
Föregående
Nyårsdessert – brownie med hallonsorbet, kolafyllda maränger, hallon och citronmeliss
Ostrullar - fritera eller grädda i ugn
Nästa
Ostrullar – fritera eller grädda i ugn

Kommentera