0 0
Pannbiff med pressad potatis och trattkanatarellsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pannbiffar
500 g Blandfärs
1 dl Ströbröd
1 st Ägg
1 st Gullök
1.5 msk Oxfond eller annan fond
1 st Vitlöksklyftor
Örtsalt
Peppar
Trattkantarellsås
150 g Trattkantareller
25 g Smör
1.5 msk Vetemjöl
2.5 dl Mjölk
2.5 dl Vispgrädde
1 tsk Kinesisk soya
1 msk Kantarellfond
Peppar
Övrigt
1 kg Potatis

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pannbiff med pressad potatis och trattkanatarellsås

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pannbiffar

  • Trattkantarellsås

  • Övrigt

Directions

Share

Pannbiff med pressad potatis och trattkanatarellsås. Supersmarrig middag att laga när svampen är i säsong. Får du inte tag på trattkantareller funkar det bra att ersätta med annan svamp. Extra gott blir det med pressad potatis men det går lika bra att servera den som den är.

Steps

1
Done

Pannbiffar + potatis

Finhacka löken och riv vitlök.Lägg alla ingredienser i en skål. Provstek om du är osäker på sältan. Arbeta ihop till en massa och forma till pannbiffar.
Stek i både olja och smör tills biffarna fått fin färg och är genomstekta.
Skala och koka potatisen.

2
Done

Trattkantarellsås

Stek kantarellerna tills de släppt vätska och fått yta. Ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull tillsätt mjölet och bryn det under omrörning i 1-2 minuter. Tillsätt mjölken och grädden under omröring. Vänd i fond, soja och låt det koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda i 5 minuter. Rör om regelbundet. Vänd sist i trattisarna och smaka av med mer pepapar, fond eller salt.

3
Done

Servera

Servera biffarna med pressad potatis och såsen. Det är också gott med lite lingonsylt till och en gurksallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Säsongswok oktober
next
Sushibowl med tonfiskröra
previous
Säsongswok oktober
next
Sushibowl med tonfiskröra

Add Your Comment