Ingredients
-
Pannbiffar
-
500 g Blandfärs
-
1 dl Ströbröd
-
1 st Ägg
-
1 st Gullök
-
1.5 msk Oxfondeller annan fond
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Trattkantarellsås
-
150 g Trattkantareller
-
25 g Smör
-
1.5 msk Vetemjöl
-
2.5 dl Mjölk
-
2.5 dl Vispgrädde
-
1 tsk Kinesisk soya
-
1 msk Kantarellfond
-
Peppar
-
Övrigt
-
1 kg Potatis
Directions
Pannbiff med pressad potatis och trattkanatarellsås. Supersmarrig middag att laga när svampen är i säsong. Får du inte tag på trattkantareller funkar det bra att ersätta med annan svamp. Extra gott blir det med pressad potatis men det går lika bra att servera den som den är.
Steps
1
Done
|
Pannbiffar + potatisFinhacka löken och riv vitlök.Lägg alla ingredienser i en skål. Provstek om du är osäker på sältan. Arbeta ihop till en massa och forma till pannbiffar. |
2
Done
|
TrattkantarellsåsStek kantarellerna tills de släppt vätska och fått yta. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
ServeraServera biffarna med pressad potatis och såsen. Det är också gott med lite lingonsylt till och en gurksallad. |